Den danske politiappen ble lansert i 2014 og gir brukerne mulighet til både å tipse politiet, holde seg oppdatert på nyheter, og finne politistasjoner i nærheten.

To år etter lansering har dansk politiapp blitt en suksess

Politiet i Nordjylland får omkring 1.300 publikumstips i året via appen som ble lansert i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Ved hjelp av et par tastetrykk på smarttelefonen har man i Danmark hatt muligheten til å tipse politiet via en egen app siden 2014. Appen er lansert av Rigspolitiet, og bærer navnet "Politi".

Nå, to år etter lanseringen, viser appen seg å være en stor suksess, spesielt i Nordjylland, skriver DR.dk. Det var i denne regionen at appen ble testet da den var helt fersk. I løpet av testperioden viste den seg også å bli en så stor suksess at den senere ble landsdekkende.

Politiet i Nordjylland får ifølge nettstedet omkring 25 tips i uken og 1.300 brukbare tipshenvendelser i løpet av året gjennom appen. Politikommissær Carsten Kjær sier de er glade for at tipsfunksjonen blir tatt seriøst av folk.

- Jeg synes ikke at vi blir misbrukt i alle fall. Det er et seriøst og godt samarbeid mellom borgere og politi, sier Kjær.

- Vi får ting frem i lyset som vi ikke bare snubler over, for tipsene kommer ofte etter en gåtur med eller uten hund i grønne områder hvor patruljene normalt ikke kommer.

Brukere kan skrive en kort tipsmelding til politiet inne i appen, legge ved bilder og informasjon om hvor de befinner seg.

Gir brukerne nyheter og adresser

Men appen kan brukes til mer enn å tipse politiet.

Brukere får nemlig også nyheter fra politiet, adresser og telefonnumre til nærmeste politistasjon.

I tillegg kom en oppdatering i november i fjor som gjør det mulig å sjekke registreringsnumre på biler og sykler for å finne ut om de er oppført i politiets register over etterlyste kjøretøyer og stjålne sykler.

DR.dk melder at politiet så sent som forrige uke fikk tips om et stjålet og oppbrutt pengeskap ved hjelp av appen.

- Noen av dem er ting som folk sier "det der vil jeg ikke plage politiet med, men jeg kan godt skrive en mail», sier politikommissæren.

LES OGSÅ: - Ny teknologi er ingen «blindsone»

Roses for brukervennlighet

Høsten 2015 meldte Dansk Politi på sine nettsider at appen totalt hadde blitt lastet ned 170.000 ganger. Omkring 20 prosent av de inkomne tipsene via appen fører til videre etterforskning.

I App Store blir appen vurdert til tre stjerner. Den roses for å være enkel og rask i bruk, mens kritikken har gått på at brukerne ikke får tilbakemelding når de sender inn tips.

LES OGSÅ: - Politiet bør overvåke sosiale medier

Den danske politiappen ble lansert i 2014 og gir brukerne mulighet til både å tipse politiet, holde seg oppdatert på nyheter, og finne politistasjoner i nærheten.
Slik ser den danske politiappen ut.
Politiappen gir brukerne mulighet til å søke opp adresse og telefonnummer til nærmeste politistasjon.
Powered by Labrador CMS