KLARE: Julie Salicath (t.v.) fra Oslo og Monica Kleven fra Råholt i Eidsvoll gleder seg veldig til å ta fatt på en ny og spennende hverdag. Tirsdag ble 22-åringene og de andre PHS-studentene i Kongsvinger ønsket hjertelig velkommen.

Studiestart på PHS: − Vi gleder oss til ALT!

Kvinnene fortsetter å strømme til landets politihøgskoler. I dag startet to av dem på Sæter i Kongsvinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka tar 720 politistudenter fatt på en ny og spennende hverdag i Kongsvinger, Stavern, Oslo og Bodø. Samtidig som det stadig blir hardere konkurranse om plassene fortsetter også kvinneandelen å øke.

For første gang i historien er kvinneandelen ved Politihøgskolen i Oslo på nærmere 52 prosent. Mens den totale kvinneandelen i årets kull er på hele 46 prosent.

Julie Salicath (22) og Monica Kleven (22) er klare.

− Vi gleder oss til ALT! Endelig! Dette har vi jobba så hardt for, forteller Salicath. De har begge forsøkt flere ganger å komme gjennom nåløyet.

− Så alle gode ting er tre og den som gir seg er en dritt, sier Kleven.

− Nå ser jeg fram til å lære, lese pensum og praksis, ikke minst. Da har jeg veldig lyst til å jobbe på et lensmannskontor for å få mer bredde.

Det er bare å brette opp ermene

De 146 studentene i Kongsvinger ble i dag ønsket velkommen av blant annet assisterende PHS-rektor, Tor Tanke Holm.

Han hadde flere råd å gi.

− Fra i dag kommer venner, familie og bekjente til å se på dere som politi. Det å være politi er ikke bare et yrke, men en livsstil. For det handler om tillit! Vi skal fortsette med å utdanne gode politiansatte. Husk å ta vare på deg selv og husk at mange av dem dere møter vil huske dere for resten av livet. Dere skal nøste opp i ulike situasjoner når alt annet har sviktet. Jeg ønsker dere lykke til og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere! Det er bare å brette opp ermene.

Og i politiet er det rett på sak; I morgen starter politistudentene opp med strafferett klokka 08:15.

Powered by Labrador CMS