Rent bord til politiet under reserveoffiserenes NM

Oslo Politidistrikt gjorde rent bord og tok pallplassene under NM i Pistollangrenn på Lygnaseter på Hadeland lørdag 11. mars.

Publisert Sist oppdatert

Politiet stilte sterkt, med en tredjedel av deltagerne under årets pistollangrenn, som arrangeres årlig av Norske Reserveoffiserers Forbund (NROF). Kombinasjonen av skyting, fysisk trening og skigåing appellerer til deltagelse.

– Vi gir jo gass, sier Gunnar.

– Her får vi en god treningskombinasjon og ikke enkeltelementene hver for seg, fortsetter han.

Konkurrentene gikk fem runder på tre kilometer hver, til sammen 15 kilometer. Ved hver runding var det inn til standplass og skyting. Deltagerne hadde seks skudd mot hvert av de fem målene og avstanden varierte fra 12 til 23 meter. På to av standplassene var det enhåndsskyting.Løypa har en god profil med lett kupert terreng og det var ikke mange strekk hvor det kunne «hviles».

På spørsmål om politiet har en innbyrdes konkurranse når de starter, ler de.

– Det er jo ikke en rusletur vi skal ut på, og når vi står på startstreken er det konkurranse, sier Tor Ove.

Det var reneste påskeværet når over 30 deltagere gikk de fem rundene de skulle, nesten helt uten dramatikk. For det ble både brukket staver og skutt på feil skive.

– Enhåndsskytingen er jeg usikker på, sier en av deltagerne fra politiet.

Stavbrekkingen tar en reserveoffiserskollega fra Sverige seg av. Heldigvis blir det raskt ordnet med nye staver.

I tillegg til at Oslo Politidistrikt tok de tre øverste plassene, tok de også 4. og 5. plass. Vi gratulerer Petter, Thomas og Inge fra Oslo Politidistrikt med gull, sølv og bronse.

Powered by Labrador CMS