Polishögskolan dømt for diskriminering

Polishögskolan dømt for diskriminering

Fire menn får 100 000 kroner hver i erstatning, etter at de ble diskriminert ved opptaket til politiutdanningen i Sverige.

Politihøgskolen i Sverige er i Stockholms tingsrätt dømt for å ha diskriminert fire menn ved opptaket til utdanningen, melder Sveriges Radio.

De fire menene skal ha reagert på at kvinner og søkere med annen etnisk bakgrunn ble tatt opp til utdanningsprogrammet i stedet for dem.

For dette tilkjennes mennene 100 000 kroner hver i erstatning fra Rikspolisstyrelsen.

– Det er svært alvorlig at politiet diskriminerer et stort antall mennesker på bakgrunn av kjønn og etnisk bakgrunn, sier Clarence Crafoord ved stiftelsen Centrum för rättvisa, mennenes juridiske representant, til Sveriges Radio.

Craford mener at dommen er prinsipielt viktig siden politiet i praksis erkjenner at de er skyldige i en så omfattende diskriminering, og at i alle fall fire av de som er diskriminert har fått oppreisning for praksisen.

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen