Har man opphavsretten til en app fordi man kom på ideen først? Ja, mener en politimann som har utviklet egne apper på fritiden. Illustrasjonsbilde. (Foto: Torkjell Trædal)

Mener politiet stjal app-idé fra politibetjent

Hevder ny politi-app ligner app fra 2013.

I går kunne Politiforum fortelle om hvilke apper Politidirektoratet ønsker at politibetjenter skal benytte seg av på mobil og nettbrett i tjenesten. En av dem gir tilgang til tiltakskort og sjekklister – informasjon om hvordan man som politibetjent bør håndtere ulike situasjoner og hva slags rutiner som gjelder ute i tjenesten.

Men allerede for to år siden, fortalte Politiforum om en politimann som hadde utviklet en lignende app.

Ifølge nettstedet digi.no beskyldes nå Politidirektoratet for å ha stjålet denne ideen til mobilapplikasjonen, når de har utviklet sin egen app.

Mener han har opphavsretten

I 2013 ønsket politibetjenten at flere skulle få tilgang til appen han hadde laget og han presenterte appen for POD. POD sa imidlertid den gang at de ønsket å utvikle apper på egenhånd.

Nå har politimannens advokat sendt et brev der det hevdes at appen til POD i stor grad ligner på politimannens app fra 2013, både i utforming og i måten den er bygget opp på. Politibetjenten har derfor opphavsretten og dermed også økonomisk enerett til ideen, står det i brevet ifølge digi.no.

Verken politimannen eller POD har så langt ønsket å uttale seg til digi.no.

Til toppen