– Det legges opp til den største omorganiseringen i politihistorien, men så underfinansieres den, sier Lena Nitz, forbunsleder i Polisförbundet etter at den svenske regjeringen i dag la fram sitt budsjettforslag.

Kjøres den svenske politireformen av veien?

Det er stor skuffelse etter forslag til statsbudsjett i Sverige. Polisförbundet mener at det ikke er mulig å gjennomføre en storstilt reform uten de nødvendige midlene.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett gitt det svenske politiet én milliard kroner mindre enn det politiet selv mener er nødvendig for å få gjennomført politireformen, melder Aftonbladet.

Politiet har fått en økning på 1,9 prosent i budsjettforslaget, men mener dette altså ikke er nok.

– Det legges opp til den største omorganiseringen i politihistorien, men så underfinansieres den, sier Lena Nitz, forbunsleder i Polisförbundet. Hun stiller spørsmål om hva regjeringen egentlig vil med politiet.

Dropper «20. 000»

Regjeringen kutter også det uttalte målet om 20. 000 politifolk. I stedet sier finansminister Magdalena Andersson nå at det er et behov for «flere» politifolk, sammenlignet med situasjonen i dag.

– Man dropper ambisjonen om 20. 000 politifolk, men man opprettholder målet om at politiet skal komme nærmere innbyggerne, sier oppgitt Nitz.

Powered by Labrador CMS