JOBBJAKT: B3-studentene Sara Gjerde og Marthe Enge ved Øst politidistriks stand under karrieredagen på Politihøgskolen i Oslo. – Det var vanskelig å få tak i de riktige menneskene ute i politidistriktene, så noen mangler. Men totalt sett er vi veldig fornøyd med oppmøtet, sier Enge, som var med på å arrangere karrieredagen.

STUDENTER

Jaktet de gode søkerne

– Vi er her for å friste de aller beste studentene fra Politihøgskolen til å søke jobb hos oss, sier HR-rådgiver Hilde Jensen i Øst politidistrikt.

Publisert

Hennes politidistrikt var ett av flere som var representert da studentene på Politihøgskolen (PHS) i Oslo arrangerte karrieredag før påske. Og når jobbene er få og de nyutdannede studentene er mange, gjelder det å selge seg godt inn.

– Vi har prøvd å få fram mangfoldet og særpreget i distriktet, og håper studentene har lyst til å søke jobber hos oss. Pågangen var ganske bra, og studentene virket genuint interesserte. De stiller gode spørsmål og lurer på mulighetene for jobb hos oss, sier Jensen.

– Har dere jobber til de nyutdannede da?

– Ja, vi skal ha 30 sommervikarer på Gardermoen, blant annet. Og når støvet har lagt seg etter omorganiseringen vi er midt inne i, håper vi å ha noen flere også.

Også eksterne aktører

Sisteårsstudent Marthe Enge var med på å arrangere karrieredagen. Hun sier målgruppen i hovedsak var B3-studenter, men at også andre PHS-studenter selvfølgelig var velkomne.

– Interessen var veldig stor. Studentene fikk svar spørsmål om ting de lurer på, gjennom en litt uformell dialog med de som var tilstede. For eksempel om hvordan det er å jobbe i de forskjellige distriktene og særorganene, eller hva som kreves for å søke opptak hos Delta; hva de bør trene på, og om det er noen sjanse for dem å søke rett etter PHS, sier hun til Politiforum.

KONTAKTSØKENDE: B3-student Ole Magnus Pedersen sier det var nyttig å møte representanter fra politidistriktene, med tanke på framtidig jobb i etaten.

B3-student Ole Magnus Pedersen brukte karrieredagen til å orientere seg om jobbmulighetene i politidistriktene.

– Det er kanskje ikke drømmejobben på drømmestedet som er tilgjengelig med en gang, men det er muligheter. Det er også fint å snakke med folk i etaten og stifte bekjentskaper, men det å få innblikk i muligheter vi kanskje ikke er klar over, er nok det viktigste jeg tar med meg fra karrieredagen, sier han.

Både Politiets Fellesforbund, en rekke politidistrikter, særorganer, PST, Bombegruppen og Beredskapstroppen stilte med stands på karrieredagen. I tillegg holdt blant annet Livvakttjenesten, reinpolitiet og Hilde Reikrås fra operasjon Dark Room foredrag.

– Men det er ikke så lett å få politijobb, derfor inviterte vi også eksterne aktører, for å vise at det finnes alternativer. Forsvaret var her, If og Securitas. Det er ikke det samme som politiet, men er bedre å ha på CVen enn ingen jobb i det hele tatt, sier Enge.

– Håpet er politijobb

B3-student Sara Gjerde brukte dagen godt til å snakke med potensielle framtidige arbeidsgivere.

– Man blir motivert av å prate med de som jobber i politiet. Slik jobbsituasjonen vår er nå, er det også fint at vi får skissert andre muligheter utenfor etaten, selv om håpet er jobb i politiet, understreker hun, og legger til:

– Også er det et fint avbrekk i all eksamenslesingen.

For arrangør Enge var det fint å se at oppmøtet ble så bra som det ble, etter at studentene jobbet hardt for å få hanket inn så mange representanter fra politiet som mulig. Spesielt med tanke på at studentene har satt sammen karrieredagen helt på egen hånd – uten støtte fra PHS.

– Vi skulle nok ønske at dette var mer tilrettelagt, for eksempel at vi hadde en fast årlig dag satt av, slik at alt var mer på stell, medgir hun.

Men til tross for at karrieredagen pågikk parallelt med undervisningen, og til tross for at alt ble gjort på frivillig basis av en gruppe studenter, var hun svært godt fornøyd med gjennomføringen.

– Alle vil jo ha jobb, smiler Enge.

Powered by Labrador CMS