MENTOR: Professor Tor-Geir Myhrer fikk Formidlingsprisen under Forskningsdagene 2015 på Politihøgskolen.

– Han gjør fagstoff forståelig og tilgjengelig

En overrasket professor ble i dag prisgitt sitt arbeid på og for Politihøgskolen med Formidlingsprisen 2015.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble Formidlingsprisen 2015 gitt til professor Tor-Geir Myhrer.

Juryen vektla i sin begrunnelse at Myhrer har vært en viktig rådgiver og mentor for tilsatte ved PHS. At er en ettertraktet og viktig deltager og premissleverandør for Høgskolen på et høyt nivå i norsk samfunnsliv og forvaltning. Hans arbeid har vært med på å synliggjøre, utvikle og styrke Politihøgskolen, skriver PHS på sin nettside.

– Han fremstår alltid som godt forberedt, og formidler alltid med stor faglig autoritet. Samtidig som det er en «letthet» i formen, sier assisterende rektor ved PHS, Tor Tanke Holm.

Prisen ble overrukket under den første dagen av Forskningskonferansen ved Politihøgskolen.

Bred erfaring

PHS skriver at Myhrer i en årrekke har markert seg med stor bredde og faglig tyngde, og tatt i bruk mange forskjellige arenaer og kanaler i formidlingen sin.

Han har skrevet lærebøker i tillegg til en rekke artikler og debattinnlegg.

– Myhrer har en egen evne til å gjøre fagstoff forståelig og tilgjengelig også for personer uten den samme bakgrunnen som han har selv, sier Tor Tanke Holm.

Han jobber med temaer som strekker seg fra strafferett til polisær virksomhet, menneskerett og forebygging av terrorisme.

Myrrer har vært professor i politirett ved PHS siden 2006, og professor II i strafferett og straffeprosess ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo siden 2005.

Den tidligere politiinspektøren har vært i påtalemyndigheten i 23 år, hvor han har jobbet i Romerike politidistrikt og som førsteadvokat ved Riksadvokatembetet. Han har også vært lovrådgiver i Justisdepartementets lovavdeling.

Etter-Forskning

Temaet for Forskningskonferansen i år er etterforskning.

Konferansen startet i dag og avsluttes på fredag.

Tor-Geir Myhrer sammen med assisterende rektor Tor Tanke Holm ved PHS.
Powered by Labrador CMS