Varetektsfengslet etter vold mot polititjenestemann: – Framstår målrettet

Mannen som er siktet for å ha slått en polititjenestemann i hodet med en stein, er varetektsfengslet i fire uker. På seg bar mannen en notatblokk med registreringsnummeret til flere av politiets biler.

Det ble funnet en notatblokk på siktede der det var nedtegnet flere registreringsnummer på biler tilhørende Sentrum politistasjon i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Natt til lørdag ble en polititjenestemann slått i hodet med en stein i Skippergata-området i Oslo. Tjenestemannen ble sendt til sykehus med kraniebrudd.

En mann i 20-årene ble pågrepet og siktet etter hendelsen.

Søndag får TV2 bekreftet av politiadvokat Renate Medby og siktedes forsvarer Bendik Falch-Koslund at mannen er varetektsfengslet i fire uker. 

Erkjenner straffskyld

Falch-Koslund opplyser videre at den siktede erkjenner straffskyld.

Medby opplyser at mannen er siktet for grov vold mot en tjenestemann.

– For oss fremstår det som at dette har skjedd uten foranledning, sier politiadvokaten.

– Målrettet handling

Ifølge fengslingskjennelsen fra tingretten, fremstår handlingene som målrettet.

– Retten viser til at det ble funnet en notatblokk på siktede der det var nedtegnet flere registreringsnummer på biler tilhørende Sentrum politistasjon, skriver tingretten.

Retten mener det er nærliggende fare for at siktede fortsetter å begå alvorlige lovbrudd dersom han ikke varetektsfengsles.

– Fremstår som uprovosert handling

– Vi ber om varetektsfengsling i fire uker, fordi det er gjentakelsesfare, sa politiadvokat Maria Huseby Fossen til NRK søndag formiddag.

Videre opplyste hun at siktede ikke har ønsket å forklare seg.

– Vi vet fortsatt ikke motivet, sa Fossen.

Powered by Labrador CMS