14 personer siktet:

Stor politiaksjon mot organisert kriminalitet

– Aksjonene er et resultat av en målrettet satsning over tid fra norsk politi mot bakmenn i norske kriminelle nettverk, sier Kripos-sjef Kristin Kvigne.

Publisert Sist oppdatert

I en stor aksjon rettet mot bakmenn i store kriminelle nettverk har Kripos og en rekke politidistrikter pågrepet og siktet totalt 14 personer, skriver Kripos i en pressemelding.

– Kripos har pågrepet og siktet seks personer for grov narkotikaforbrytelse. Dette er personer vi mener har sentrale posisjoner i kriminelle nettverk som importerer store mengder narkotika til Norge, sier Nora Pedersen, politiadvokat i Kripos i pressemeldingen.

Beslag: Denne klokken er en av gjenstandene som Kripos har beslaglagt under aksjonen.
Beslag: Denne klokken er en av gjenstandene som Kripos har beslaglagt under aksjonen.

De resterende åtte er pågrepet og siktet av politidistriktene Oslo, Trøndelag og Øst.

Alle er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Internasjonalt samarbeid

Bakgrunnen for aksjonene er et godt internasjonalt politisamarbeid, og norsk politi har fått tilgang på store mengder kommunikasjon mellom kriminelle, heter det videre i pressemeldingen.

– Aksjonene er et resultat av en målrettet satsning over tid fra norsk politi mot bakmenn i norske kriminelle nettverk, sier Kristin Kvigne, sjefen for Kripos i pressemeldingen.

Da politiets trusselvurdering ble lagt fram tidligere denne uken, pekte politiet på at norske kriminelle nettverk samarbeider tett med kriminelle nettverk i utlandet.

Beslaglagt av Kripos.
Beslaglagt av Kripos.

– Satt på spissen er det velferdsstaten vår som står på spill dersom de kriminelle nettverkene får fritt spillerom, fortsetter Kvigne.

De siktede er enten varetektsfengslet eller vil bli fremstilt for fengsling i løpet kort tid.

Selger kriminelle tjenester

Kripos trekker også frem en annen kriminalitetstrussel som ble pekt på i trusselvurderingen: at kriminelle selger tjenester til andre kriminelle.

Det er nettopp slike kjøp og salg av kriminelle tjenester, Kripos ser i etterforskningene som nå har ført til pågripelser.

– I etterforskningen ser vi at kriminelle spesialister som torpedoer, pengevekslere og transportører selger sine tjenester. Det viser at de kriminelle nettverkene blir mer profesjonelle og mer uoversiktlige. Det er en utvikling vi følger tett, avslutter Kvigne.

Senere i dag vil Kripos holde pressekonferanse om aksjonen.

Powered by Labrador CMS