POLITIHUMOR:

Da løpetur ble til taxitur

«Han ble ganske så overrasket da jeg hoppet inn i bilen hans og kommanderte ham til å ta opp forfølgelsen av personen vi så løp fra stedet».

Publisert

Historien er fra noen år tilbake da jeg jobbet kveldsvakt på ordensavdelingen ved Grønland politistasjon i Oslo. Det var sommer, varmt i været og mye folk i gatene en vanlig ettermiddag i uken.

Makker og jeg kjørte patrulje på Grünerløkka og rullet oppover Thorvald Meyers gate for å se på livet. Det var som vanlig god stemning i maja og kaffen var varm i det vi observerte en kjøp/ salg-situasjon av narkotika i Thorvald Meyers gate, ikke så langt unna Schous plass.

Jeg satt pikett, og hoppet ut av bilen og prøvde å gjemme meg så godt som mulig med «titteren på hjørnet», mens makker parkerte i en sidegate. Det tok ikke lang tid før selgeren oppdaget meg og satte av gårde i et vanvittig tempo oppover Thorvald Meyers gate.

Selgeren, som var av den lille, kjappe typen, fikk et greit forsprang, og jeg med mine 100+ kilo fant fort ut at jeg ikke hadde sjans til å ta han igjen til fots. Jeg kikket meg raskt rundt og vinket på første taxi som kom. Taxisjåføren trodde vel at han hadde gjort noe galt og stoppet opp. Han ble ganske så overrasket da jeg hoppet inn i bilen hans og kommanderte ham til å ta opp forfølgelsen av personen vi så løp fra stedet.

Taxisjåføren var ikke vond og be og ga full gass. Noen gater lengre opp trodde selgeren at han var på trygg grunn og stoppet opp i en sidegate for å få igjen pusten. I samme øyeblikk bråbremset taxien ved siden av selgeren, og jeg hoppet ut og løp de siste meterne mot ham med friske bein.

Overraskelsen var stor i øynene til selgeren da han så meg, og sjelden har jeg sett en så slagen mann. Han orket ikke engang å kaste fra seg den lille narkotikaen han hadde på seg. En mann pågrepet.

Les flere innlegg fra spalten Politihumor her.

LES OGSÅ: Bistand med bismak

Powered by Labrador CMS