HEDER: Redaktør Erik Inderhaug tok i mot diplom under prisutdelingen.

Politiforum hedret for DNA-avsløringer

Under Fagpresseprisen 2023 fikk Politiforum hederlig omtale for avsløringer om DNA-praksisen til norske rettsmedisinere.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld ble Fagpresseprisene delt ut i Pressens hus i Oslo, der Politiforum ved journalist Ole Dag Kvamme fikk hederlig omtale for flere gravende saker om norske rettsmedisineres DNA-praksis.

I saken avdekket Politiforum blant annet hvordan norske rettsmedisinere nekter å ta i bruk en internasjonalt anerkjent sannsynlighetsvurdering av DNA-bevis.

Redaktør i Politiforum Erik Inderhaug kaller saken en oppsiktsvekkende avsløring, noe juryen også understreket under prisutdelingen.

- At journalist Ole Dag Kvamme nå blir hedret for sine avsløringer om norsk DNA-praksis, er svært velfortjent. Han avdekket blant annet hvordan norske rettsmedisinere tolker sannsynlighetsgraden i DNA-spor på en helt annen måte enn sine internasjonale kolleger. Det er en oppsiktsvekkende avsløring som både kan ha hatt betydning for utfallet i Baneheia-saken, og i ytterste konsekvens kan ha ført til flere justismord, sier Inderhaug.

Å nå fram under Fagpresseprisen både motiverer og inspirerer, fortsetter han.

- Vi er stolte av at lille Politiforum nok en gang klarer å vise muskler i konkurranse med over 200 andre fagblader. At vår journalistikk blir lagt merke til og anerkjent, motiverer oss til å jobbe enda hardere for å løfte fram de mange gode og viktige sakene fra politi- og justissektoren. Vi lar oss også inspirere av mye bra journalistikk fra andre fagblader. Jeg vil benytte anledningen til å gratulere alle vinnerne!

Den gjeveste prisen, Fagpresseprisen, gikk til tidsskriftet Første steg ved redaktør Line Fredheim Storvik.

I tillegg tok Forsvarets Forum en stor del av kaka blant de ni priskategoriene. Blant flere utmerkelser stakk de av med prisen Årets fagpresseredaktør, som ble Stian Eisenträger.

Powered by Labrador CMS