En person ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet i Stavanger, etter at han stakk av fra en trafikkulykke og tok et gissel. En polititjenestemann og gisselet ble også skutt, men har ikke alvorlige skader.

Gisseldramaet i Stavanger

Politiet oppretter ny trusselsak

Politiet har opprettet en ny straffesak knyttet til trusler i forbindelse med søndagens gisseldrama i Stavanger, der en polititjenestemann ble truffet av et skudd.

Publisert

Gjerningsmannen ble skutt og drept i skuddvekslingen med politiet.

– Mannen som døde i forbindelse med skytehendelsen, har status som mistenkt. Truslene skal ha blitt fremsatt i tidsrommet mellom trafikkhendelsen og gisselsituasjonen. Vi ønsker ikke å gå ytterligere inn på innholdet i den nyopprettede straffesaken, skriver politiet i en pressemelding.

Fra før av etterforsker politiet bilkjøringen, frihetsberøvelse og trusler i forkant av skyteepisoden. Etter at flere personer har tatt kontakt med politiet, har de opprettet en ny trusselsak

En mann i 40-årene er fornærmet i den nye trusselsaken. Han ble avhørt tirsdag. Det var Spesialenheten for politisaker som avhørte ham.

– Det er naturlig at Spesialenheten foretar de innledende avhørene av ham, fordi de har ansvaret for å etterforske omstendighetene rundt skytehendelsen. Det er for tidlig å gå inn på hans forklaring, skriver politiet.

Det var søndag kveld at mannen i 40-årene stakk av fra en trafikkulykke ved å kapre en annen bil. Han tvang sjåføren til å kjøre videre. Politiet sporet raskt opp bilen og fulgte etter den mot Stavanger. 

Mannen skjøt da mot politiet, som svarte med å skyte flere skudd mot bilen. Mannen ble brakt til sykehus der han døde av skadene. Også gisselet ble skadd i hendelsen.

Powered by Labrador CMS