Vil forebygge internettrelaterte overgrep

Nå kan barn som opplever uønsket oppmerksomhet på nettetvarsle politiet - med ett enkelt klikk.

Publisert Sist oppdatert

Den klikkbare røde knappen er merket «Politi», og plasserespå nett- og chattesider som brukes av barn og unge, melder bt.no.

4. september åpner Kripos sitt nye, døgnbemannede tipsmottak, som vil ta imothenvendelser ved hjelp av det nye systemet. Et klikk på knappen tar deg direktetil Kripos sine tipssider, og skal gjøre det lettere for unge nettbrukere åvarsle om uønsket atferd og uønskede hendelser på nettet.

Ifølge bt.no er knappen et ledd i Kripos sin nye satsning på å forebyggeinternettrelaterte overgrep. Ordningen var ett av forslagene fra et utvalgoppnevnt av justisminister Knut Storberget. Etter at tekniske problemer stansetarbeidet en tid, vil knappen være på plass på flere nettsteder fra torsdag.
Kripos er imidlertid avhengig av at enda flere nettaktører gjør plass tilvarslingsknappen.

- I denne storsatsningen er Kripos helt avhengig av et godt samarbeid med allenettsteder der barn og unge ferdes. For at den røde knappen skal bli et allmentkjent symbol på nettet, må flest mulig aktører implementere denne på nettsiderder barn og unge ferdes, skriver Kripos i en pressemelding.