Storberget: - Norge har fått en god politidirektør

Øystein Mæland begynner i løpet av sommeren. - Dette er en viktig posisjon, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Ingelin Killengreens etterfølger som politidirektør, 51 år gamle Øystein Mæland, ble presentert av justisminister Knut Storberget fredag ettermiddag.

- Jeg er veldig lykkelig over at Mæland ble valgt i statsråd i dag. Jeg tror Norge har fått en god politidirektør, sier Storberget.

Vektla lederegenskaper

Justisministeren forteller at det først og fremst er Mælands lederegenskaper som ble vektlagt.

- Men det er også viktig for regjeringen å legge vekt på god kjennskap til justissektoren. Ikke minst det at Mæland var involvert i etableringen av Politidirektoratet og politireformen i 2000.

Mæland har tidligere vært statssekretær i Justis- og politidepartementet gjennom mange år. Han var statssekretær for justisministeren fra 2000 til 2001.

- En viktig posisjon

Mæland selv takket Storberget for tilliten.

- Politiet er en spennende etat, som nyter stor tillit i befolkningen. Dette er en viktig posisjon med mye ansvar, og det har jeg respekt for, sier den påtroppende politidirektøren.

Han ønsker ikke å gå inn på hvilke utfordringer som ligger i politietaten før han har blitt varm i trøya i den nye jobben.

- Først må jeg bli kjent med jobben og menneskene jeg skal jobbe med, før jeg kommer tilbake med en programerklæring, sier Mæland.

Starter i sommer

På spørsmål fra pressen om når han kommer til å tiltrå, svarer han:

- I løpet av sommeren. Dette ble først endelig avklart i dag, og er ennå ikke detaljavklart med nåværende arbeidsgiver.

Mæland kommer fra stillingen som klinikkleder ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus.

- En sterk og klar leder

Justisminister Storberget mener Mæland er «en sterk og klar leder med bred erfaring og svært god kunnskap om politi- og lensmannsetaten».

- Regjeringen skal i løpet av denne perioden gjennomføre et arbeid for å få mer politikraft ut av de til enhver tid tilgjengelige ressurser. Mæland vil som politidirektør spille en nøkkelrolle i å omsette dette arbeidet i praksis, sier Storberget.

Hør lydklipp av utnevnelsen her! (ekstern lenke)