Krever politipost på Sentralbanestasjonen

Justisminister Knut Storberget blir møtt av krav omgjenåpning av politiposten på Oslo S.

Publisert Sist oppdatert

I dag besøker justisminister Knut Storberget politihuset på Grønland.

- Jeg håper statsråd Storberget har med seg noen gode nyheter når hankommer til polithuset for å se både politistasjonen på Grønland,gjengprosjektet og andre spesialsatsinger pluss et besøk i finans- ogmiljøseksjonen, sier Sigve Bolstad til Afteposten.

Tidligere i år skrev Politiforum om "Et samfunn uten politi" på Oslo S.Nå får saken mer vann på mølla.

- Vi ønsker tilstedeværelse og nærvær fra politiets side.Det er klart at vi merker at det ikke lenger er politi på Oslo S. Derfor har visnakket om at det må gjøres et fremstøt for å få opp synligheten igjen. For deter liten tvil om at vi ønsker mest mulig sikkerhet på Oslo S, og da spillerpolitiet en viktig rolle, sa Jernbaneverkets stasjons- og eiendomssjef istor-Oslo, Henning Bråtebæk til Politiforum i februar.

For halvannet år siden ble politiposten på Oslo S lagt ned.Også flere andre politiposter er forsvunnet i Oslos bydeler. OsloPolitiforening krever at alle disse gjenåpnes.

Foreningsleder Sigve Bolstad sier til Aftenposten at de somførste prioritet har å få tilbake en døgnåpen politipost på Oslo S, helst midti ankomsthallen slik at turister og alle andre ser at politiet er på plass.

- Dette er Norges mest befestede sted. Det er vårt ansikt motverden for alle som kommer hit til landet med tog. Der skjer mye kriminalitet.Det er rett og slett galskap og den reneste fallitterklæring at dennepolitiposten ble stengt, sier Bolstad til Aftenposten.