Møre og Romsdal politidistrikt ber om bistand til prinsessebryllup

Politiet i Møre og Romsdal har bedt om bistand fra både Oslo-politiet og Kystvakten i forbindelse med prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup i høst.

ÅLESUND: Her starter bryllupet.
Publisert

– I et slikt oppdrag som dette er det naturlig å samarbeide med andre politiressurser, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

I en pressemelding redegjør de for mye av opplegget rundt bryllupet. Det er ventet et stort antall gjester til den lille bygda til bryllupet på Hotel Union 31. august.

Ber om bistand

Politiet opplyser at de vil få bistand fra Oslo politidistrikt til trafikktjeneste med motorsykler, noe politidistriktet ikke har selv.

– Politidistriktet har også bedt Kystvakten om bistand dersom vi skulle få arbeidsoppgaver på sjøen denne helgen. Det har de stilt seg positive til, opplyser politiet.

Politiet kommer ikke til å kommentere selve arrangementet eller eventuelle gjester. Men de understreker at dersom det kommer gjester som trenger beskyttelse, så vil politiet gjøre det.

Ber POD ta regningen

Politiets arbeid vil trolig kreve en del ressurser, og politiet har derfor spurt Politidirektoratet om en sentral finansiering.

– Det er ikke mulig å tallfeste kostnadene rundt politiets oppdrag, da vi ikke vet omfanget av det ennå, sier stabssjef Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt.

Det er også søkt om luftromsrestriksjoner i Geiranger bryllupshelgen.

– Bakgrunnen for søknaden er at politiet av sikkerhetsmessige hensyn vil ha kontroll på helikopter-, småfly- og droneaktivitet over området dersom vi ser behovet for det, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS