Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Mehl: Unødvendig maktbruk fra politiets side er uakseptabelt

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil ikke kommentere politivoldssaken på Kongsberg, men sier generelt at unødvendig maktbruk fra politiet er uakseptabelt.

Publisert Sist oppdatert

En polititjenestemann fra Sør-Øst politidistrikt er tiltalt for vold etter en hendelse på Kongsberg i oktober i fjor.

Ifølge tiltalen la politimannen en annen mann i bakken og slo ham gjentatte ganger i hodet og kroppen med knyttet neve. Mannen er også tiltalt for å ha slått en annen mann med teleskopbatong i låret, noe som skal ha medført kraftig hevelse og smerter i flere dager etter hendelsen.

Fordi saken behandles av Spesialenheten for politisaker vil ikke Mehl ikke kommentere den konkrete saken overfor Dagbladet.

– Helt generelt vil jeg si at unødvendig maktbruk fra politiets side er uakseptabelt, sier justisministeren.

Hun understreker at påtalemyndigheten og domstolene er uavhengige, og at hun som justis- og beredskapsminister ikke kan trekke egne konklusjoner.

– Det er bra at vi har et solid system for å etterforske og kontrollere hvordan politiet bruker makt, sier hun til NRK.no.

Også politidirektør Benedicte Bjørnland har kommentert videoen overfor NRK.

– Sånn som denne videoen fremstår, er den jo egnet til å skade tilliten til politiet. Den er jo skakende i sitt innhold, sier politidirektøren til NRK.

Hun understreker overfor kanalen at hun ikke kjenner innholdet i etterforskningen til Spesialenheten for politisaker utover det som kommer fram i videoen, samtidig som hun gjentar ordet skakende i sin beskrivelse av den.

– Vi har generelt sett høy tillit, men en sånn sak som dette, er egnet til å rive ned tilliten til politiet, sier Bjørnland.

Powered by Labrador CMS