Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser å ha ført Stortinget bak lyset om sin TikTok-bruk.
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) avviser å ha ført Stortinget bak lyset om sin TikTok-bruk.

Mehl om Tiktok-bruken: Viktig å være der barn og unge ferdes

Justisministeren har fått kritikk for å ha lastet ned Tiktok på jobbtelefonen. Selv avviser hun påstandene om at hun skal ha ført Stortinget bak lyset.

Publisert Sist oppdatert

Emilie Enger Mehl (Sp) erkjente i forrige uke overfor TV2 at hun har lastet ned Tiktok på jobbtelefonen sin. Den kinesiske appen er omstridt fordi den krever tilgang til svært mye informasjon fra brukeren, og flere har kritisert Mehl på grunn av dette.

Høyre-leder Erna Solberg (H) var blant dem. Hun anklaget også Mehl for å ha ført Stortinget bak lyset ved å i lang tid unngå å gi et konkret svar om Tiktok-bruken. Mehl avviser dette overfor NRK.

– Jeg sendte svar på skriftlig spørsmål til Stortinget før denne informasjonen ble publisert av TV 2. Jeg har vært opptatt av å være så åpen og ærlig i denne saken som mulig, sier Mehl til NRK.

Hun påpeker at Tiktok er den nest mest brukte sosiale medier-plattformen i Norge etter Snapchat blant ungdom mellom 18 og 29 år.

– Det mener jeg det er riktig å forholde seg til. Dette er et sted der barn og unge ferdes. Da mener jeg det er viktig at også seriøse aktører er på den plattformen.

Stortingets kontrollkomité kommer ikke til å opprette en kontrollsak av Mehls Tiktok-bruk, sier komitéleder Peter Frølich (H) til VG.

– Kontrollkomiteen bruker tid på store og alvorlige saker nå. Justisministerens bruk av Tiktok er innrømmet og rettet opp, og det bør være nok, slik Høyre ser det. Så det blir nok ingen Tiktok-høring, sier han.

Powered by Labrador CMS