Mehl åpnet nytt politikontor på Mortensrud i Oslo

Det nye politikontoret på Mortensrud i Oslo ble torsdag åpnet av justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) åpner det nye tjenestestedet for politiet på Mortensrud i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

I vårsola øst i Oslo klippet justisministeren over politibåndet for å åpne det nye kontoret på Mortensrud Torg.

– Uten den nye politistasjonen på Mortensrud, som har hatt store utfordringer med kriminalitet, ville Oslo-politiet snart stått helt uten fast tilstedeværelse sør for sentrum. Sånn kan vi ikke ha det, sier Mehl.

Base for forebygging

Ifølge Oslo-politiet skal de bruke det nye tjenestestedet som en base for forebygging av kriminalitet i området.

– Vi er utrolig glade for endelig å kunne åpne politiposten på Mortensrud og ser fram til å styrke vår tilstedeværelse og tilgjengelighet for alle beboere i området, sier John Roger Lund, leder for Enhet øst.

Tjenestestedet er ett av 20 politikontorer som regjeringen åpner. Ti av dem skal åpne dørene i år.

Opposisjonen på Stortinget har vært kritisk til å bruke ressurser på å åpne nye tjenestesteder i stedet for å ansette flere politifolk.

Åpent ti timer i uka

Etablering av politiposten skal gjøre politiet lettere tilgjengelig for innbyggere og lokalbefolkning, sier Hans Magnus Gjerlaug, avsnittsleder ved kriminalitetsforebyggende seksjon i enhet øst i en pressemelding på Politiet.no.

– Vi håper med dette å komme enda nærmere de som trenger våre tjenester og vår hjelp. Vi ser derfor på etablering av politiposten som et positivt supplement til øvrig tjeneste og arbeid som vi daglig utfører i den sørlige delen av Oslo, sier han.

Tjenestestedet på Mortensrud skal holde åpent ti timer i uka, fordelt på tre dager.

– På sikt ønsker vi å legge til rette for flere typer av polititjenester knyttet til politiposten. Det vil derfor kunne være synlig aktivitet og tilstedeværelse av politi i og rundt politiposten selv om publikumsmottaket ikke alltid har åpent. Åpningstidene vil etter en viss tid bli evaluert, og eventuelt vurdert justert i forsøk på å treffe så godt som mulig i henhold til behov og forventninger, sier enhetsleder Lund i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS