Takk til politiets frontlinje

Vi gratulerer Beredskapstroppen med nye mannskaper.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringens mannskapsstyrking av politiets operative evne i hovedstaden er nå i gang med å bli effektuert gjennom opptaket til Beredskapstroppen som nå er avsluttet for 2014. Nytt opptak begynner nesten umiddelbart.

Vår journalist og fotograf har fulgt 2014 opptaket og den knallharde seleksjonsprosessen på nært hold gjennom hele fjoråret. Det har resultert i bilder du ikke har sett av norsk politi tidligere. Utgaven du holder i hånden er en spesialutgave dedikert de unge menn som har satt seg det høye mål å komme inn i politiets ypperste operative avdeling.

Vi har kjent lukten av mannesvette, hørt forpinte lunger, vært nær frykten for store høyder, eksplosjoner og usikkerhet. Og vi var der da 12 målbevisste politifolk fikk tommelen opp for å få plass i politiets spydspiss mot ekstrem kriminalitet. De utgjør det beste politiet kan mobilisere til å møte ekstreme situasjoner.

Vi har i løpet av kort tid sett TV-bilder av det som tilsvarer Beredskapstroppen i andre land. Rett før jul i Sydney, og nå i januar i Paris. Politifolk som konfronterer tungt bevæpnede gisseltakere, og som med fare for eget liv, løper inn i ukjente lokaler for å møte en ukjent motstander, kanskje bevæpnet med langt tyngre skyts enn det verneutstyret dekker.

Frankrike mistet tre av sine politibetjenter under terroren som rammet. Våre tanker går til de pårørende i alle hendelsene, som mistet sine. Og for oss i politiet, tvinger det tankene over på alvoret som ligger i det å ikle seg politiets uniform. Nok en gang får vi bekreftet at politiansatte må være forberedt på å møte de mest farlige situasjonene. Ingen andre yrker sender sine ansatte rett mot bevæpnede kriminelle.

Fra denne spalten vil vi rette en takk til de høyt motiverte politifolkene som nå er på jobb for et tryggere Norge. Enten det er i Beredskapstroppen, som IP3-mannskap ute i politidistriktene eller som bevæpnede operative over det ganske land. Får PST rett i sine analyser, trenger disse mannskapene all mulig støtte, trening og utstyr for å kunne forsvare de verdiene Norge er tuftet på.

Takk for at dere er der, når vi trenger dere som mest.

---

Vi liker:

At arbeidsgiver i Hedmark politidistrikt legger forholdene til rette for at Betina Riegelhuth både kan jobbe som etterforsker, og drive det stort som håndballspiller på toppnivå.

Vi misliker:

At den blåblå regjeringen forsøker å uthule arbeidsmiljøloven ved å kreve mer fleksibilitet fra blant annet politifolk. Politifolk som allerede jobber døgnet rundt, og som allerede har svekket vern.