SEKS NYE ÅR: Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt fortsetter som politimester.

Fortsetter som politimester i Sør-Vest politidistrikt

- Jeg er glad og ydmyk over å ha fått fornyet tillit og gleder meg veldig til å ta fatt på seks nye år, sier politimester Hans Vik.

Publisert Sist oppdatert

I statsråd i dag ble det klart at Hans Vik fortsetter som politimester i Sør-Vest politidistrikt.

- Jeg er glad og ydmyk over å ha fått fornyet tillit og gleder meg veldig til å ta fatt på seks nye år, sier Hans Vik i en pressemelding.

Det var kun to som søkte på politimesterstillingen.

- Jeg synes vi får til mye bra i Sør-Vest politidistrikt, og en viktig årsak til det er flinke og engasjerte medarbeidere som ønsker å bidra til utvikling. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe videre med de ansatte for å få gi innbyggerne enda bedre polititjenester, fortsetter Vik.

Vik har gjennomført grunnutdanningen fra daværende Politiskolen, og er utdannet jurist. Han har vært ansatt i politiet siden 1987, og har hatt flere sentrale stillinger i politietaten.

Også politidirektør Benedicte Bjørnland er glad for at Vik nå tar fatt på en ny periode.

- Han har lang erfaring og god kunnskap om Sør-Vest, etaten i stort og de utfordringer vi står foran. Vik er en reflektert mann som bidrar inn i politiets nasjonale ledergruppe på en konstruktiv og god måte. Han er åpen og tydelig i sin formidling. Dette er kvaliteter jeg setter pris på. Jeg ser fram mot et fortsatt godt samarbeid med Vik, sier hun i samme pressemelding.

Før sommeren ble hele syv politimesterstillinger lyst ut - og med Vik på plass i politimesterstolen, gjenstår det bare å få plass politimestere i politidistriktene Innlandet, Troms, Trøndelag og Vest.

I forrige uke ble det kjent at Ingar Bøen og Ellen Katrine Hætta fikk fornyet tillit i henholdsvis Møre og Romsdal og Finnmark politidistrikt.

Da de offentlige søkerlistene ble publisert i august, var det liten konkurranse om de fleste stillingene. Felles for alle søkerlistene var at de allerede sittende politimestrene hadde søkt om å få forlenget sitt åremål.

De resterende politimestrene må fortsatt vente på å få avklart jobbframtiden sin. Med unntak av konstituert politimester Astrid Elisabeth Nilsen i Troms, fikk de tre andre politimestrene sin nåværende lederjobb da 27 politidistrikter ble til 12 i 2016.

Åremålet til disse går ut ved årsskiftet.

Powered by Labrador CMS