Ingar Bøen og Ellen Katrine Hætta.

Sju politidistrikter søkte toppleder: Nå har to av dem fått fornyet tillit

Ingar Bøen og Ellen Katrine Hætta fortsetter som politimestre.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart i statsråd i dag.

Bøen og Hætta var de eneste søkerne til stillingene sine som politimestre i henholdsvis Møre og Romsdal og Finnmark, og det kan ikke sies å være overraskende at de får tillit i seks nye år.

- Jeg er selvsagt fornøyd med utnevnelsen og er klar til å ta fatt på oppgaven. Vi har fått til mye bra for befolkningen i Finnmark etter reformen, og dette gleder jeg meg til å jobbe videre med. Finnmark har så mange flinke mennesker som hver dag jobber for et trygt Finnmark og det er en glede å være en del av dette, sier politimester Ellen Katrine Hætta i en pressemelding.

- Jeg er svært glad for at Ellen Katrine Hætta er utnevnt til stillingen som politimester i Finnmark. Hun har vært en dyktig og fremtidsrettet politimester for distriktet i sitt forrige åremål, og jeg ser frem mot et fortsatt tett og godt samarbeid videre, sier politidirektør Benedice Bjørnland i pressemeldingen.

Ydmyk Bøen

Ingar Bøen sier dette om at han får fornyet tillit:

- Eg er audmjuk til det å få eit nytt åremål. Drivkrafta vår er å levere best mogleg tenester for publikum.Etter mitt syn har norsk politi aldri levert betre tenester enn det vi gjer i dag. Grunnen til det er at vi aldri har hatt betre budsjett, betre bemanning og ikkje mist betre utdanna og skulerte tilsette. Med eit slikt utgangspunkt er det lett å finne motivasjon for å påta seg leiaransvar i norsk politi.

Politidirektøren beskriver Bøen som en «klok og god leder» som kan vise til gode resultater som politimester.

- Jeg er glad for at han ønsker å ta fatt på en ny periode som politimester, og gleder meg til å fortsette vår gode dialog og vårt gode samarbeid fremover, sier Bjørnland.

Fem må vente

Politimesterstillingene i politidistriktene Finnmark, Troms, Trøndelag, Møre og Romsdal, Vest, Sør-Vest og Innlandet ble lyst ut før sommeren.

Da de offentlige søkerlistene ble publisert i august, var det liten konkurranse om de fleste stillingene. Felles for alle søkerlistene var at de allerede sittende politimestrene hadde søkt om å få forenget sitt åremål.

I dag ble det klart at ihvertfall to av dem får fortsette. De resterende politimestrene må fortsatt vente på å få avklart jobbframtiden sin:

  • Astrid Elisabeth Nilsen (48), konstituert politimester i Troms.
  • Nils Kristian Moe (57), politimester i Trøndelag.
  • Kaare Songstad (54), politimester i Vest.
  • Hans Vik (57), politimester i Sør-Vest.
  • Johan Brekke (62), politimester i Innlandet.

Med unntak av konstituert politimester Nilsen i Troms, fikk alle de seks andre politimestrene sin nåværende lederjobb da 27 politidistrikter ble til 12 i 2016.

Åremålet til disse seks går ut ved årsskiftet.

Ny visepolitimester

I tillegg til de to politimestrene, ble også Brita Cecilie Lillaas-Skari utnevnt til visepolitimester i Oslo. Hun er i dag assisterende sjef for Politiets Utlendingsenhet.

- Jeg startet min karriere i Oslo politidistrikt og gleder meg til å komme tilbake og ta fatt på viktige oppgaver sammen med dyktige kollegaer, sier Lilaas-Skari i pressemeldingen.

-Brita Cecilie Lilaas-Skari har mye spennende og relevant erfaring som hun tar med seg inn i denne rollen. Hun har hatt flere sentrale lederstillinger i etaten, ikke minst som assisterende sjef i PU, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med henne, sier politidirektøren.

Powered by Labrador CMS