Spesialenheten kobles på dødsfall i Ålesund

Spesialenheten skal vurdere om det skal iverksettes etterforskning som følge av at en mann døde etter en hendelse i Ålesund sentrum lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Møre og Romsdal opplyste lørdag at de bisto helsevesenet i forbindelse med en hendelse på åpen gate i Ålesund. En mann hadde behov for akutt helsehjelp og ble fraktet til Ålesund sykehus, der han ble erklært død.

Nå kobles Spesialenheten for politisaker på hendelsen, skriver Sunnmørsposten.

Politiet mente først at dette ikke var en sak for Spesialenheten, men har snudd i spørsmålet.

– Politiet har likevel varslet Spesialenheten slik at de kan ta en selvstendig vurdering om etterforskning skal iverksettes, sier leder for operasjonssentralen til politiet, Erik Steen Mikalsen, til avisen.

Han forklarer hendelsesforløpet med at politiet ble tilkalt til en situasjon hvor de møtte en person som utagerte og åpenbart trengte hjelp, og at det var viktig å få kontroll på mannen.

– Når han motsetter seg og utagerer, må politiet bruke mer makt enn det han bruker for å få kontroll på han. Vi forstår at slik maktanvendelse kan oppleves som voldsom for de som ser på, sier Mikalsen.

I en pressemelding skriver Spesialenheten at de har blitt orientert om at en person som politiet anholdt i Ålesund sentrum om morgenen 28. januar 2023 døde etter kort tid.

«Spesialenheten har nå besluttet å iverksette etterforsking for å avklare omstendighetene rundt hendelsen, og mulig årsakssammenheng mellom politiets opptreden og dødsfallet. Avdøde vil bli obdusert, og Spesialenheten vil sikre mulige bevis i saken så raskt som mulig. Siden saken er i oppstartsfasen har ikke Spesialenheten ytterligere informasjon å gi i dag», skriver de i pressemeldingen.

---

30.01.23, klokka 14.18: Saken er oppdatert med informasjon fra Spesialenhetens pressemelding.

Powered by Labrador CMS