Lavangen: Ferdig etterforsket tidligst i mars

Spesialenheten for politisaker skriver i en pressemelding at etterforskningen etter politiskuddene i Lavangen vil pågå i alle fall fram til mars/april.

Publisert Sist oppdatert

Den 9. desember i fjor ble en mann skutt og drept av politiet i Lavangen i Troms.

Hendelsen er fortsatt under etterforskning av Spesialenheten for politisaker, som i en pressemelding i dag opplyser at etterforskningen må påregnes å pågå i alle fall fram til mars/april.

«Saken er fortsatt høyt prioritert», skriver Spesialenheten.

Skjedde på natta

Hendelsen inntraff natt til 9. desember, cirka klokka 01.45, på gårdstunet hos avdøde, etter at en politipatrulje med to tjenestepersoner kom til stedet i en uniformert tjenestebil. Patruljen var bedt om å gi bistand til ambulansepersonell som var på vei til adressen, ifølge Spesialenheten.

Det videre hendelsesforløpet beskrives slik av Spesialenheten:

«Da patruljen ankom, befant den nå avdøde personen seg inne i førerhuset i en hjullaster. Hjullasteren ble satt i bevegelse, og kjørte mot den uniformerte politibilen. Politibilen ble truffet av hjullasteren slik at denne veltet med den ene tjenestepersonen inne i politibilen. Den andre tjenestepersonen – mistenkte – kom seg ut av politibilen før den veltet, og løsnet et større antall skudd som traff avdøde.»

Status som mistenkt

Tjenestemannen som avfyrte skuddene har fortsatt status som mistenkt.

Saken vurderes etter straffeloven § 274 om grov kroppsskade med dødsfølge, men da.

«Ved etterforskingen vil det være særlig viktig å få belyst hvorvidt politiets maktbruk med bruk av skytevåpen og et større antall avfyrte skudd var nødvendig og forsvarlig og om oppdraget kunne vært løst på annen måte. Det vil også bli gjort vurdering av om politiet befant seg i en strafferettslig nødvergesituasjon da skudd ble avfyrt», skriver Spesialenheten.

Powered by Labrador CMS