En mann i 40-årene, som på tidspunktet førte en hjullaster, er skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han ble erklært død av lege på stedet. Foto: Jon Henrik Larsen / SALANGEN-NYHETER.COM / NTB
En mann i 40-årene, som på tidspunktet førte en hjullaster, er skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han ble erklært død av lege på stedet. Foto: Jon Henrik Larsen / SALANGEN-NYHETER.COM / NTB

En mann er skutt av politiet i Lavangen i Troms

En mann i 40-årene er skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han ble erklært død av lege på stedet.

Publisert Sist oppdatert

Politiet ble tilkalt til stedet for å bistå helsevesenet. Patruljen var framme rundt klokka 1.40 natt til fredag.

På stedet har det oppstått en situasjon, som har ført til at politiet har avfyrt skudd mot mannen som på tidspunktet førte en hjullaster. Nærmere detaljer av hendelsesforløp vil etterforskningen vise, opplyser Troms politidistrikt fredag morgen.

Politipersonell på stedet skal være uskadd, og blir ivaretatt av politidistriktet. Spesialenheten ble varslet rutinemessig like etter hendelsen.

– Det er liten tvil om at det har vært en dramatisk hendelse, og at våre mannskap har opplevd det som en livstruende situasjon. Nå er det spesialenheten som rutinemessig skal etterforsk saken, og vi kommer per nå ikke til å kommenter hendelsesforløpet nærmere, sier Astrid Nilsen, politimester i Troms politidistrikt, i en pressemelding.

Politibetjentene er fritatt for tjeneste og blir ivaretatt av arbeidsgiver. Politimesteren opplyser at det ut fra informasjonen de har, ikke er grunnlag for suspendering.

Fryst åstedet

– Det vil være Spesialenheten som etterforsker saken videre. Spørsmål angående etterforskningen må rettes til dem, sier politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt.

Hun sier til NTB at politiet har fryst åstedet til spesialenheten ankommer.

– Det som er viktig for oss nå er å følge rutinene og instruksene vi har og ivareta personellet vårt som har vært på stedet slik at de får en god oppfølging fra oss som arbeidsgiver videre.

Spesialenheten skriver i en pressemelding at de etterforsker saken og at Kripos vil bistå dem med åstedsundersøkelser.

– Etterforskningen rettes inn mot å avklare hendelsesforløpet og nærmere omstendigheter rundt politiets tjenesteoppdrag, skriver Spesialenheten.

Etterforskes av spesialenheten

Nilsen kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hva som førte til at det ble avfyrt skudd, annet enn at det vil være noe som spesialenheten skal etterforske.

Politimesteren kan heller ikke si noe om dette er en person politiet kjenner til fra før.

– I hvert fall ikke på dette tidspunktet, sier hun.

Politidistriktet har ikke planlagt noen pressekonferanse om hendelsen.

Satt i hjullasteren

Avisa Nordlys har vært i kontakt med ordfører i Lavangen, Hege Beate Rollmoen (Ap).

Hun ønsker ikke å kommentere hendelsen, men opplyser at kommunen har satt krisestab.

Innsatsleder i Troms politidistrikt, Sander Kittelsen, sier i et videointervju til avisa at den avdøde mannen satt i hjullasteren da han ble skutt. Utover dette ønsker ikke Kittelsen å beskrive hendelsesforløpet.

Det er svært sjelden politiet ser seg nødt til å avfyre skudd som fører til at personer mister livet. Dette er den tiende personen som har mistet livet siden 2005, etter at politiet har avfyrt skudd.

Det viser en gjennomgang av Spesialenhetens rapporter som NTB har gjennomført. Alle sakene har enten endt med frikjennelse eller henleggelse for de involverte tjenestepersonene.

Fem av hendelsene har funnet sted siden 2020. Forrige gang en mann døde etter at politiet avfyrte skudd, var hendelsen på Bislett i Oslo i november 2021.


Powered by Labrador CMS