UNNSKYLDER: Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt.
UNNSKYLDER: Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt.

Delte taushetsbelagt info: Politimester beklager

Øst politidistrikt godtar foretaksstraffen de fikk etter at politidistriktet i 2021 delte taushetsbelagte opplysninger med Eidsvoll kommune.

Publisert Sist oppdatert

Det melder politidistriktet selv i en pressemelding.

Foretaksstraffen ble ilagt etter at politidistriktet i 2021 delte taushetsbelagte opplysninger om samfunnsdebattant Hege Grostad med Eidsvll kommune.

Kommunen fattet deretter et tvangsvedtak om å rusteste Grostad med bakgrunn blant annet i opplysninger fra politiet. Også Rustads ytringer om rus og ruspolitikk på sosiale medier ble brukt som grunnlag. Rustad var gravid på dette tidspunktet.

Nå beklager politimester Ida Melbo Øystese.

–På vegne av Øst politidistriktet vil jeg beklage ovenfor kvinnen at vi har delt taushetsbelagt opplysninger med Eidsvoll kommune, sier politimesteren i pressemeldingen.

Spesialenheten konkluderte tidligere i år med at Øst politidistrikt burde få 80.000 kroner i bot for å ha delt opplysningene, ifølge VG.

«Bruddet på tjenesteplikt førte til at Grostad fikk sine personopplysninger videreformidlet til kommunen, noe som er alvorlig», skriver Spesialenheten i sin avgjørelse, referert av avisen.

– Jeg stiller meg bak Spesialenhetens vurdering og foreløpige påtalevedtak om foretaksstraff, sier Øystese i pressemeldingen.

Hun uttrykker samtidig lettelse over at Spesialenheten har henlagt sakene mot distriktets medarbeidere som intet straffbart bevist.

– Det er imidlertid beklagelig at distriktet på det tidspunktet ikke hadde tilfredsstillende rutiner for behandling av anmodninger om utlevering av registeropplysninger. Vi satte derfor umiddelbart i gang et arbeid med å forbedre våre rutiner og retningslinjer for å hindre tilsvarende feil, sier hun i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS