Knut Smedsrud.

Knut Smedsrud blir ny UP-sjef

Den tidligere beredskapsdirektøren i Politidirektoratet ble utnevnt i dag.

Publisert Sist oppdatert

I statsråd i dag ble Smedsrud åremålsbeskikket som sjef for Utrykningspolitiet (UP) for en periode på seks år.

- Jeg ser frem til å ta fatt på denne utfordringen, og gleder meg til å komme tilbake til politiet igjen etter en fin periode i Justis- og beredskapsdepartementet. Utrykningspolitiet utfører et viktig arbeid for samfunnet, og det skal bli spennende å lære organisasjonen enda bedre å kjenne fra innsiden. Jeg ser også frem mot å bli bedre kjent med de dyktige medarbeiderne som jobber der, sier Smedsrud i en pressemelding på Politiet.no.

Seks mannlige søkere

Smedsrud (61) var en av seks søkere til stillingen, viste den offentlige søkerlista som var klar allerede i midten av august.

De øvrige søkerne, som altså ikke nådde opp, var alle menn:

  • Roar Skjelbred Larsen (64), assisterende UP-sjef.
  • Magnar Pedersen (62), politiinspektør.
  • Frode Børstad (50), avdelingsdirektør i Statens Vegvesen, utdannet politi med erfaring fra blant annet Sør-Trøndelag politidistrikt og Politidirektoratet.
  • Trond Holte (56), titulert som Branch head host nation support.
  • Unntatt offentlighet.

Smedsrud var beredskapsdirektør i Politidirektoratet (POD) inntil han gikk over i en midlertidig stilling i Justisdepartementet i desember 2019.

Sa opp stillingen

Senere sa Smedsrud opp stillingen som beredskapsdirektør, med begrunnelsen om at utredningen han skulle ta del i i Justisdepartementet - arbeidet med å revidere den nasjonale strategien for å forebygge og håndtere terror - tok lengre tid enn opprinnelig antatt.

- Prosjektperioden for har derfor nylig blitt forlenget til ut 2021. Det er et ønske fra departementets side at jeg skal fullføre dette prosjektet, noe jeg også selv har lyst til. Et fravær på to år er ikke heldig i en så sentral posisjon som beredskapsdirektør. Jeg har derfor valgt å frasi meg funksjonen som beredskapsdirektør, slik at denne kan besettes fast på nytt, sa Smedsrud i en pressemelding etter oppsigelsen.

Smedsrud tiltrer stillingen fra det tidspunktet Politidirektoratet bestemmer.

- Glad for at Smedsrud returnerer til politiet

I pressemeldingen på Politiet.no sier politidirektør Benedicte Bjørnland følgende om ansettelsen:

- Forebyggende trafikksikkerhetsinnsats er en av kjerneoppgavene til politiet. Jeg er glad for at Knut Smedsrud nå ønsker seg tilbake igjen i politiet, etter en periode i Justis- og beredskapsdepartementet. Han er en kunnskapsrik leder, og hans faglighet vil komme til sin rett i denne stillingen.

Powered by Labrador CMS