Seks nye år for politimestertrio

Kaare Songstad, Johan Brekke og Nils Kristian Moe fikk forlenget åremålene sine i statsråd i dag.

Publisert Sist oppdatert

De tre politimestrene i henholdsvis Vest, Innlandet og Trøndelag politidistrikt, får dermed seks nye år i sjefsstolen i sine politidistrikter.

Da søkerlistene til politimesterstillingene ble offentliggjort i august, ble det klart at det var få utfordrere til de sittende politimestrene.

Mens Brekke i Innlandet politidistrikt hadde én utfordrer, hadde Songstad i Vest og Moe i Trøndelag to to utfordrere hver.

- En lun mann

I statstråd i dag, ble det klart at alle de tre politimestrene går løs på nye åremål som toppledere i sine respektive politidistrikter.

- Jeg setter stor pris på den tilliten jeg blir vist ved et forlenget åremål. Vi har fått til mye sammen i Innlandet politidistrikt så langt og vi leverer mer og bedre polititjenester ut mot publikum enn vi gjorde i tidligere struktur. Jeg gleder meg til å arbeide videre sammen med alle ansatte i Innlandet politidistrikt, kommunene og med våre samarbeidspartnere for å levere enda bedre tjenester til publikum, sier Johan Brekke i en pressemelding på Politiet.no.

Johan Brekke er en lun mann med mange sider. Rolig når det stormer, rask når han må.

- Johan Brekke er en lun mann med mange sider. Rolig når det stormer, rask når han må. Men først og fremst er han en dyktig politimester. Jeg er glad for at han ønsker å lede Innlandet videre og forblir en del av vår nasjonale ledergruppe, sier politidirektør Benedicte Bjørnland om Brekke.

Glad for å få fortsette

Også Moe uttrykker glede over å få fortsette som toppleder i Trøndelag. Han begynte først som politimester i daværende Sør-Trøndelag politidistrikt i 2008.

- Jeg er utrolig glad for å få fortsette å jobbe i Trøndelag politidistrikt, sammen med veldig dyktige ansatte som står på hver eneste dag på jobb. Vi har utviklet oss mye de siste årene, og jeg gleder meg til å fortsette det viktige arbeidet med å gi innbyggerne enda bedre polititjenester, sier Moe.

- I 1995, etter syv år i politiet, tok Nils Kristian Moe en 13 år lang pause fra politiet hvor han blant annet var rådmann i Skaun og administrasjonssjef i Toll- og avgiftsdirektoratet. Heldigvis kom han tilbake til etaten, og jeg er svært fornøyd med at han skal fortsette å lede Trøndelag politidistrikt med stødig hånd, sier Bjørnland om Moe.

- Bred erfaring

Songstad har tidligere erfaring som politimester i både Vest-Finnmark politidistrikt og i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Han har vært politimester i Vest siden januar 2016.

- Jeg er selvsagt glad for å ha fått fornyet tillit som politimester her i vest. Disse seks årene har gått veldig fort. Arbeidet med politireformen har krevd mye av hele organisasjonen. Vi går nå inn i en ny fase som handler om å videreutvikle og modernisere våre tjenester til innbyggerne. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette sammen med ansatte og ledere både lokalt og nasjonalt, sier Songstad i pressemeldingen.

- Kaare Songstad har bred erfaring som både politimester og som beredskapsdirektør i Politidirektoratet. Han tilfører viktig erfaring, gode perspektiver og er flink med folk. Jeg er godt fornøyd med å ha ham med videre, sier Bjørnland om Songstad.

En politimester gjenstår

Av de totalt syv sittende topplederne som i sommer søkte om å få fortsette, har nå seks av dem fått nye åremål.

Tidligere har både Ellen Katrine Hætta (Finnmark) og Ingar Bøen (Møre og Romsdal), samt Hans Vik (Sør-Vest), fått fornyet tillit.

Den siste gjenværende politimesterstillingen hvor det ennå ikke er gjort en ny ansettelse, er stillingen som politimester i Troms.

Der ble den sittende, konstituerte politimesteren Astrid Elisabeth Nilsen utfordret av to kjente politinavn, i det som kanskje utgjorde den sterkeste søkerlista:

  • Einar Aas (63), tidligere kriminalsjef og nærmeste leder for Eirik Jensen.
  • Einar Sparboe Lysnes (53), konstituert visepolitimester i Troms.
Powered by Labrador CMS