Tar politihundenes hverdag inn i de tusen hjem

TV-serien «Politihundene» følger hundeførere og hundene deres i pressede situasjoner på jobb, og som familiehunder hjemme. - En annen politiserie enn det vi har sett til nå, sier lederen for hundetjenesten i Sør-Vest. 

Publisert Sist oppdatert

I dag er det duket for premiere på en ny dokuserie fra politiet. I kveld sendes første episode av «Politihundene» på TVNorge. Her følger kameraene hundeførere og hundene deres i Sør-Vest politidistrikt, og er med både på oppdrag og i familielivet. 

Eldar Nakken, daglig leder i Mothership Entertainment, som har laget serien, forteller at de synes det er fint å kunne vise hvordan hundetjenesten fungerer. 

- Vi har flotte systemer i det norske samfunnet, som er der for oss når det gjelder. Samtidig er dette spennende arbeidsplasser, og det er spennende å se hvordan dettet foregår. Vi ser også at dette er programmer TV-seerne vil ha. I firmaet vårt er vi også veldig glad i hund, sier Nakken. 

Dokumentarserie

Han legger til at programmet også bidrar til at folk forstår mer av hvordan ting er skrudd sammen, og hvorfor politiet handler som de gjør. 

- Dette er en karakterdrevet dokumentarserie, hvor vi følger politiet i arbeid og får et godt innblikk i hvordan dette foregår. Selv om politiet, og andre offentlige institusjoner kan få litt kritikk i ny og ne, tenker jeg det er bedre at de er interessert i politiet enn at folk ikke bryr seg overhodet, sier Nakken. 

Selv har han også sett nye sider av hundepatruljen enn han visste om før de laget serien. 

- Vi ser alle de forskjellige bruksområdene politihundene har og kan ha, men vi ser også hvordan det er å være hundefører og hva dette medfører. Hvis du har valgt å være hundefører er det noe du er hele døgnet. Hunden blir et familiemedlem, så hundeførerne investerer mye i det og får mye igjen, sier han. 

- Ser veldig bra ut

Trond Rune Sunde, seksjonsleder for hundetjenesten i Sør-Vest politidistrikt, har bidratt med å tilrettelegge for TV-produksjonen. 

- Jeg synes det de har laget ser veldig bra ut. Det er mye fokus på hunden, hvordan de blir trent og hvordan de har det hjemme. Det er en annen politiserie enn det vi har sett til nå, sier han. 

Sunde forklarer at han oppfatter at denne serien viser et større bilde. 

- Jeg mener at vi i politiet står for en god hundedressur. Nå har vi anledning til å vise dette, sier han. 

Serien viser både patruljehunder og søkshunder, blant annet hunder som søker etter narkotika og valuta. Valutahunden er en av to i Norge.

 - Hva betyr det for hundetjenesten at det blir laget en slik serie? 

- Jeg tror folk får et godt innblikk i hvordan det er å jobbe i en hundetjeneste i politiet. Det har blitt mer ettertraktet med årene. Hos oss i Sør-Vest hadde vi nå sist 56 søkere på to stillinger. Vi ser den samme økende interessen i Oslo, Trøndelag, Bergen og Stavanger. Det er et stort antall kolleger som vil begynne med hund, sier Sunde. 

LES OGSÅ: Forskning på politihunder: Kan sile ut de beste når de er et halvt år

Powered by Labrador CMS