Hovedtillitsvalgt: – Våre tanker går selvsagt til de etterlatte

Terje Halvorsen i GDE Romerike forteller at de er bevisst på at noen av de ansatte kan få en reaksjon i ettertid av gårsdagens hendelse på Nes i Romerike.

TRIPPELDRAP: Etterforskningen pågår på Nes i Romerike.
Publisert Sist oppdatert

Politiet åpnet tirsdag drapsetterforskning etter at fire mennesker ble funnet døde i et bolighus i Skogbygda i Nes på Romerike. De drepte var «godt voksen» mann, hans to voksne døtre og et barn.

Mannen som politiet antar tok livet av sine to døtre og et barnebarn i Nes, har formelt fått status som siktet, selv om han er død, opplyser politiet.

Den ene døde personen jobbet i Øst politidistrikt, og etterforskningen ble derfor overtatt av Oslo politidistrikt.

– Krevende situasjon

Hovedtillitsvalgt ved GDE Romerike, Terje Halvorsen, var selv tilstede i går ettermiddag da ansatte ved Eidsvoll politistasjon ble samlet for å snakke om det som hadde skjedd.

Det ble da gjort en debrief med personell som deltok i hendelsen, sammen med politimesteren, visepolitimesteren, samt leder for GDE Romerike, Terje Didriksen.  

– I går ble det satt i gang veldig gode tiltak på Eidsvoll politistasjon. Alle ble samlet der og tok vare på hverandre. Ledelsen var veldig delaktig og alt fungerte veldig bra. Jeg vil si de ansatte ble fulgt godt opp, sier Halvorsen til Politiforum onsdag.

 Han forteller det siste døgnet har vært tøft:

– Det er krevende når det er en såpass alvorlig situasjon. Alle blir berørt på en eller annen måte når det gjelder en kollega, det sier seg selv. Da er det viktig man prater sammen. 

Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at fire personer ble funnet døde i et bolighus i Skogbygda i Nes på Romerike.

Ulike behov i krisesituasjoner

Halvorsen understreker at politiansatte har forskjellig behov, og takler en slik hendelse forskjellig.

– Det er mennesket som er viktig, og alle har ulike behov i krisesituasjoner. Folk må ta den tiden det tar, stille spørsmål, prate sammen og bruke mye omsorg. Det er vanskelig å planlegge alt. Noen kan få reaksjoner etter litt tid, mens andre takler det og går videre. Vi er forskjellige. Det er et spesielt yrke, men vi er forskjellige likevel.

KAN TA TID: Halvorsen forteller at det varierer hvordan de ansatte takler en slik situasjon.

 Som hovedtillitsvalgt er han opptatt av å støtte medlemmene.

– Vi er tilstede i forhold til det vi kan bidra med, og så er det ledelsen som har ansvaret i personalsporet.

Skranken til Eidsvoll politistasjon og Nes kontoret er stengt i dag, og andre dekker patruljevakten i sonen drapene skjedde. 

Har en formening

Onsdag opplyser politiet i Oslo at de har en formening om mulig hendelsesforløp.

– Ut fra de opplysningene som foreligger per nå, er politiets hovedhypotese at antatt gjerningsmann har tatt livet av sine to døtre og ett barnebarn. Vedkommende har formelt status som siktet, selv om han er død, heter det i en pressemelding.

Politiet opplyser at den antatte gjerningsmannen selv ringte inn til politiet og varslet at han hadde drept sine to døtre og barnebarn. Han sa også at han ville ta sitt eget liv.

– Da politiet kom til stedet, fant de fire døde, står det i pressemeldingen.

Gjennomførte flere avhør

Onsdag skal det gjennomføres obduksjon av de døde, og politiet tar sikte på å gjennomføre formell identifisering.

Politiet ønsker ikke å si noe mer nå om dødsårsak, hendelsesforløp eller detaljer fra åstedet. Tirsdag kveld ble det gjennomført flere avhør i saken.

– Og fortsatt vil avhør være en sentral oppgave for å belyse hva som kan ha vært utløsende for hendelsen.

På nåværende tidspunkt er det ikke oppnevnt bistandsadvokat eller forsvarer, opplyser politiet videre.

Ønsker å finne svar

Politiinspektør Grete Metlid kaller drapene i Nes for en alvorlig og trist sak. På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte hun at det nå jobbes med å finne årsaken til drapene.

– En alvorlig og en ufattelig trist sak. Vi forsøker å gi informasjon, men vi må gå fram slik at vi kan ivareta dem som er nærmest berørt, og også ivareta etterforskningen på en god måte, sa Metlid.

Mannen ringte først til Innlandet politidistrikt, men ble raskt satt over til Øst politidistrikt. Da tok det kun minutter før politi og øvrige nødetater var på den aktuelle adressen, sier Metlid til NTB.

På pressekonferansen sa politiinspektøren at det har vært gjennomført flere avhør. 

Avhørene skal være med å belyse hvordan dette kunne skje, og hva som har vært foranledningen til hendelsen.

Hun sier de vil se om det er noe som helst av historikk, noe som kan være med på å forklare hendelsen. Også rundt faren og bestefaren – om det er fysisk eller psykisk helse, eller om det er annen informasjon som kan være med på å belyse saken.

– Foreløpig har vi ikke svar på det, sa Metlid.

Powered by Labrador CMS