BAMSEKLEM: På Ålesund brannstasjon fikk politibe- tjent Mari Reistad Fostervold (til venstre) og politiover- betjent Evelyn Røren en god klem av stjernen Bjørnis. Både Fostervold og Røren er fra lokal trusselgruppe i Møre og Romsdal politidistrikt, ved seksjon etterretning og forebygging (FEFE).

Vil vise at politiet kan være «den ene»

Sammen med barnestjernen Bjørnis og de andre nødetatene, danset politiet i Møre og Romsdal politidistrikt til årets BlimE-sang. Den heter «Den ene», og handler om vennskap og inkludering.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alltid så lett å dra med seg en gjeng uniformerte politifolk for å danse ute i offentligheten foran et kamera. Men når politioverbetjent Evelyn Røren kunne fortelle at stjernen Bjørnis fra brannvesenet skulle være frontfi gur, ble stemningen en helt annen.

– Jeg må si jeg er utrolig imponert. Nå er politiet alle sorter folk, men når du skal ha med uniformerte, er det ikke bare lett å få med seg folk for å danse. Jeg liker både å synge og danse, men i år hadde jeg liten tid til å øve, sier hun.

Ser utenforskap hver dag

Vennskapskampanjen «BlimE!» har vært arrangert av NRK Super siden 2010, med mål om inkludering, omsorg for dem rundt oss, og vennskap. Hvert år har det også blitt laget en egen sang med dans til aksjonen. Røren sier årets sang «Den ene» treffer politiets arbeid ekstra godt, i kraft av den rollen man har som politibetjent.

OPPSTILLING: Foran Ålesund brannstasjon glimtet det fra refleksen på de uniformerte danserne. Vennekampanjen BlimE! blir mer og mer organisert, og i år tok ambulansetjenesten initiativ til å danse sammen med de andre nødetatene.

– Den rollen vi får innebærer mye autoritet og makt, så det handler om å bruke den makten vi har, men vi har så store muligheter for å være «den ene». Vi har stor innvirkning på ungdom og barn, sier Røren.

Gjennom sitt arbeid som trussel- og familievoldskoordinator i distriktet, leser hun daglig om folk som har falt utenfor og har hatt et vanskelig liv. I barnevernsdokumenter og psykiatriske rapporter kommer det frem at personer ikke har fått sjansen til å være en del av noe positivt.

– Jeg tror nesten alle trusselvurderinger vi skriver, også de verste, handler om personer som har en historikk der de ikke har hatt et inkluderende liv. Det er utenforståskap i nesten all historikk. De har en lang og vond historikk med mangel på inkludering, omsorg og forståelse. Så det er så viktig og så lett. Ikke alle i politiet har fått med seg hva BlimE! er, men nå kan det se ut til at noe er i ferd med å skje, forteller Røren.

Til og med godt voksne politifolk vet nå hva BlimE! handler om, sier hun videre.

Politiet kan være «den ene»

Politioverbetjenten sier at en ting er å stille opp for å danse, men at man ikke må glemme hva kampanjen faktisk handler om.

– Politiet kan være den ene både i jobben, men også som privatperson, sier hun.

– Derfor er det kjempeviktig at politiet bidrar på BlimE!. Det er en synlig måte å vise at politiet er der også på den arenaen, og ikke bare er med på å straffe, sier hun.

Selve BlimE!-dagen var 11. november, og da ble alle oppfordret til å danse BlimE!-dansen. Men siden politiet ofte har mye å gjøre, bestemte politidistriktet seg for å forhåndsinnspille dansen i Ålesund et par uker før selve dagen.

Powered by Labrador CMS