Over 1100 barn ville være med på Pelle politibils førtiårslag

Da Pelle politibil ble 40 år, var det så mange barn som ville feire ham at politimesteren så seg nødt til å arrangere to «bursdagsselskaper».

STOR STAS: Onkel Rikard møtte mange glade barn som hadde kommet for å feire Pelle.
Publisert

Pelle politibil fylte 40 år tirsdag 4. juni, og det måtte feires! På politihuset i Bodø ble det bedt inn til en skikkelig bursdagsfest der bursdagsbarnet selv var til stede, blankere i lakken enn aldri før. 

Gjestene, som var barnehagebarn, fikk også mulighet til å hilse på både tobente og firbente ansatte i politiet etter festen.

Før den store dagen spurte politiet på sosiale medier om det var noen barnehager som ville være med på markeringen. 

Responsen var enorm, og over 1100 hadde lyst til å komme. Det var det ikke plass til, og dermed ble det loddtrekning. Løsningen ble å feire i to runder med nesten hundre barn hver gang.

Tyv dukket opp

Feiringen foregikk i glassgården på politihuset i Bodø, med både sang og fest. I tillegg til bursdagsbarnet selv, kom onkel Rikard og Lure. Også frekkeste Tasse Tyv klarte å komme seg innenfor politihusets fire vegger. 

Heldigvis hjalp barna til med å avsløre ham, ved å rope «se bak dæ!», og varsle onkel Rikard og Pelle. Mange politiansatte møtte også opp og applauderte da tyven ble tatt.

HILSTE PÅ POLITIMESTEREN: Heidi Kløkstad kunne forsikre om at Pelle fortsatt var sprek.

Politibilen er vært en folkekjær figur som opprinnelig ble skapt av politimannen Åge Magnussen i Bodø i 1984. 

Magnussen ble under bursdagen gjenforent med Pelle, i rollen som onkel Rikard. I 1993 fikk politibilen sin egen TV-serie, og senere også kinofilm.

Fikk overhaling

Pelle bor i Bodø, og fikk en overhaling for å holde rusten borte i 2021. Politimester Heidi Kløkstad sier til Avisa Nordland at det er kjempeviktig å markere Pelles jubileum.

– Vi har hatt Pelle her i 40 år, og når han blir det er det ingenting som er mer naturlig enn å feire med masse barn, sa Kløkstad.

Politimesteren sier overhalingen Pelle fikk for noen år siden, gjør at han minst skal bli 40 år til. Hun trekker frem hvor viktig han er for det forebyggende arbeidet opp mot de yngste.

BYGGER RELASJONER: Politibilen har i mange år gitt barn et forhold til politiet.

– For mange, når de er så små, kan politiet være veldig skummelt. Mens Pelle er en som representer myke verdier, han ser myk og snill ut og de fleste barn har et forhold til ham gjennom filmer og sang. Han er en relasjonsbygger fra politiets side som er helt unik. Det må vi benytte oss av slik at barn får et godt forhold til politiet, sa hun til lokalavisa.

Powered by Labrador CMS