Enighet i lønnsoppgjøret: Årslønnsvekst på 4,4 prosent
Det ble enighet i årets lønnsoppgjør før meklingsfristen. Rammen gir rom for reallønnsvekst, sier PF-leder Unn Alma Skatvold.

– Unio krever en solid reallønnsvekst for statsansatte med universitets- og høyskoleutdanning, som dokumentert har hatt den dårligste lønnsutviklingen i staten, sa Unio stat-leder Steinar A. Sæther i en pressemelding da årets lønnsforhandlinger ble igangsatt.
Det ligger det også an til, etter at partene onsdag kveld ble enige om et oppgjør med en årslønnsvekst på 4,4 prosent og en disponibel ramme på cirka 3,35 prosent per 1. mai.
– Det har vært reelle, konstruktive lønnsforhandlinger, og det er positivt. Vi gikk til forhandlingene med krav om reallønnsvekst og alt fordelt lokalt, og disse kravene fikk vi gjennomslag for, sier Sæther etter at avtalen er i boks.
Om det ender med reallønnsvekst, kommer an på prisveksten i 2025.
– Det har naturligvis sammenheng med at den estimerte prisveksten i år er på 2,7 prosent og kravet vårt har vært en disponibel ramme som tar høyde for prisveksten, sier Unn Alma Skatvold, leder for Politiets Fellesforbund (PF).
Hele lønnspotten blir tilgjengeliggjort for virksomhetene, i de lokale lønnsforhandlingene som skal gjennomføres til høsten.
– I utgangspunktet kan vi for politietaten gjennomføre forhandlingene i Politidirektoratet, eller vi kan delegere deler av – eller hele – oppgjøret ut. Dette arbeidet vil starte opp ganske raskt siden det ikke blir mekling i år, sier Skatvold.