Bildet er tatt i en annen sammenheng og under straffesaken mot Eirik Jensen.

Eirik Jensen løslates midlertidig – erklært soningsudyktig av helsegrunner

Den narkotika- og korrupsjonsdømte tidligere polititoppen Eirik Jensen løslates midlertidig fra fengsel. Han er soningsudyktig på grunn av sviktende helse.

Publisert Sist oppdatert

I første omgang blir Jensen løslatt i seks måneder, i det som kalles et straffeavbrudd, skriver VG.

– Vi har jobbet over tid med denne løslatelsen, som har vært svært viktig helsemessig for Jensen, og måttet prioriteres fremfor gjenåpningsspørsmålet. Nå vil han få tid til å arbeide videre med straffesaken i fred og ro, og gjenvinne sin helse. Det er en klok avgjørelse fra Kriminalomsorgens side, sier den tidligere politilederens advokat, John Christian Elden, til avisen.

Kriminalomsorgen kan beslutte at gjennomføringen av straffen skal avbrytes blant annet hvis domfeltes helsetilstand tilsier det.

Den tidligere polititoppen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj.

Borgarting lagmannsrett fant det bevist at Jensen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen med å smugle store mengder hasj inn i Norge.

– Han er nedkjørt

Jensen blir hentet hjem i ettermiddag.

– Han er nedkjørt, sier samboer Ragna Vikre til NTB.

– Jeg skal bidra så godt jeg kan med å få ham på beina igjen. Han er veldig redusert, sier Vikre.

Jensen blir fulgt opp av helsepersonell, psykiatere og personene han har rundt seg.

– Jeg er veldig glad for at kriminalomsorgen har tatt en fornuftig avgjørelse. Det viktigste nå er få Eirik på beina igjen, både fysisk og psykisk. Det handler først og fremst å få ham til å falle til ro og inn i mer normale rutiner. Få trent litt og gå turer i skogen, sånne ting, sier Vikre.

Vikre sier samboeren allerede har planene klare for veien videre.

– Han ble selvfølgelig glad og lettet over avgjørelsen om løslatelse. Det neste steget er å søke om benådning, sier hun til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS