I Sogn og Fjordane har politimesteren meddelt at datamaskiner skal skrus av. Strøm og penger skal spares.

Skrur av lys og PC for å spare strøm

SOGN OG FJORDANE: – Nøden i 2015 gjør at vi blir tvunget til å ta slike tiltak alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

Budsjettet til politiet i Sogn og Fjordane er stramt. Tall Politiforum har hentet inn viser at distriktet har 14 millioner mindre i frie disponible midler i dag, sammenlignet med i 2003.

– Nå har vi fått beskjed om å skru av lyset og PCer for å spare, forteller en nesten lattermild PF-leder i Sogn og Fjordane, Kjetil Drange.

– Man endevender enhver stein for å få mer handlingsrom. Det er svært stramt, sier han.

Blant annet må distriktet kutte flere millioner i overtidsbruk. I fjor hadde distriktet elleve millioner kroner i overtid.

– I år skal man greie seg med sju millioner, opplyser Drange.

Kjøper ingen nye biler

Politimester Ronny Iden er ærlig på at de har mindre å rutte med.

– Budsjettet er krevende, for å si det sånn. Vi jobber med det og er ikke helt i mål. Men vi kan måtte stramme inn på hvor mange stillinger vi kan ha. Og vi må være veldig restriktive med hva vi kjøper inn. Vi har for eksempel ikke satt av noen penger til fornyelse av bilpark, sier politimesteren.

– Og dere skal spare strøm også?

– Det er en målsetning å gjøre det. Vi ser på slike tiltak også. Det er jo uansett bra å spare strøm, men nøden i 2015 har tvunget oss til å ta strømsparing på alvor, slår Iden fast.

– Det er helt opplagt at budsjettet gjør handlingsrommet i 2015 mindre enn i fjor, sier han.

– Stikk i strid med reformen

Lokallagsleder Drange mener tallene Politiforum kan legge fram viser at POD har gått motsatt vei av det som har vært meningen med både forrige og den kommende reformen.

– Distriktene har over tid fått dårligere og dårligere vilkår. POD har økt. Reformene ønsker mindre byråkrati og mer politi. Dette er motsatt vei av det, sier Drange.

Kjetil Drange, PF Sogn og Fjordane
Politimester Ronny Iden
Powered by Labrador CMS