Ignorante politidistrikt

Hvor var resten?

Publisert Sist oppdatert

Bare 14 politidistrikter pluss Politiets sikkerhetstjeneste deltok på arbeidslivsdagen for Politihøgskolen i Bodø. Hvor var resten av landets politidistrikter?

Hovedhensikten med den årlige arbeidslivsdagen for Politihøgskolen i Bodø er at politidistriktene skal søke etter nye medarbeidere og redegjøre for sine tilbud.

14 politidistrikter og ett særorgan, PST, tok turen til politihøgskolen i nord. Politihøgskolen i Bodø ble opprettet for å rekruttere flere politibetjenter til de tre nordligste fylkene, men i de siste årene har også politidistrikt med tilhold et godt stykke sør for polarsirkelen vist stor interesse som en følge av mangel på folk.

Kopierer Finnmark

- Vi var her i Bodø i fjor også og fikk da en positiv erfaring. Derfor ønsket vi å ta turen også i år, lensmann i Nord-Odal, Jørn Akre.

Han mener at alle studentene er like viktig og ønsker seg mer enn gjerne studenter fra Bodø til noen av Hedmarks 11 ledige stillinger.

Lensmannen i Nord-Odal forklarer at de har slitt med rekrutteringen til enkelte regioner i Hedmark. Derfor lokker de med blant annet stipendbonuser på 35.000 og 75.000 kroner hvis man binder seg for henholdsvis ett og to år i disse regionene.

- Denne ordningen er kjent fra Finnmark, men vi har også sett oss nødt til å gjøre dette for å være med i kampen om de gode studentene, sier Akre.

Overrasket

Politioverbetjent Noralv Kjenstad, som hadde ansvaret med å samle inn personalia fra interesserte studenter, var godt fornøyd med å ha fått «omvendt» to studenter som i utgangspunktet hadde fått jobb.

- De syntes vårt tilbud var veldig interessant, spesielt stipendordningen, forklarer Kjenstad.

Ansvarlig for gjennomføringen av arbeidslivsdagen, er tredje års student Christian Fredrik de Boer Prytz. Han er godt fornøyd med gjennomføringen av dagen.

- Vi har et bra oppmøte her og jeg fått veldig gode tilbakemeldinger fra distriktene som har vært i Bodø denne dagen. Studentene er også godt fornøyd med å få se og høre hva de ulike distriktene kan tilby, sier Prytz.

Prytz er likevel overrasket over at ikke enda flere distrikter tok turen, ettersom det er større ledighet i politiet enn noen gang.

- Det skulle egentlig ikke være noen grunn for å takke nei til et slikt tilbud. Det finnes nok av personer i politidistriktene som kan komme og gi politistudentene et innblikk i hva distriktet har å tilby. Om ikke det er så mye ledighet der akkurat nå, vil alle distrikter trenge nytt personell etter hvert, sier Prytz.

- Det er 93 godt kvalifiserte politistudenter som går ut i Bodø nå til våren og jeg tør påstå at de distriktene som har valgt å takke nei til oss, går glipp av verdifull tid til å få snakke med 93 meget motiverte politistudenter, sier Prytz.

Prytz forklarer at ved arbeidslivsdagen ved PHS i Oslo møtte 23 politidistrikter, og flere særorgan og spesialenheter. Her befant det seg da ni distrikter, og en god del særorgan og spesialenheter, som valgte å takke nei til forespørselen om å ta turen til PHS i Bodø.

Håvard Solhaug, 28 år, Fauske

- Jeg hadde et mål for øye, og det var å få meg jobb i nærheten av hjemplassen. Når jeg da fikk vikariat i Fauske takket jeg ja på dagen. Min samboer har også fått jobb på lensmannskontoret der, samt at vi har bolig sammen der. Vi er begge, selvfølgelig, godt fornøyd med tingenes tilstand.

Linn Gluggvasshaug, 28 år, Trofors

- Jeg ser etter en plass som kan tilby et godt arbeidsmiljø, hvor de verdsetter sine ansatte, og gjerne et sted hvor man får litt bedre betalt enn normal grunnlønn. Jeg ønsker selvfølgelig også en variert og utfordrende hverdag. Slik det ser ut nå, så blir jeg å søke Vest- eller Øst-Finnmark. (Etter dette intervjuet takket Linn ja til stilling som politibetjent ved Lakselv lensmannskontor i Vest-Finnmark. red.anm.)

Jørgen Storetvedt, 27 år, Bergen

- Førte prioritet for min del vil være å få seg en jobb når man nå er ferdigutdannet. Jeg håper da på å få en stilling i Bergensområdet. Mye fordi det er gode utviklingsmuligheter, samt at det trekker veldig at Hordaland har sagt at ingen skal ha mindre enn 300.000 kroner i grunnlønn når de får stilling. Hvis ikke får man forsøke seg på opptak i Beredskapstroppen, sier han med et smil om munnen.

Lisa Stølsvei Wærp, 24 år, Kongsberg

- For min del er det mest aktuelt å søke meg til Hedmark politidistrikt. Jeg har en samboer som jobber i Forsvaret på Rena, så derfor vil Elverum, Hamar og Ringsaker være veldig aktuelle steder for meg å søke. Jeg ønsker å komme til et tjenestested hvor jeg får meningsfylte oppgaver og hvor det er mulighet for å utvikle seg videre. Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe med noe innen forebyggende polititjeneste på sikt, så derfor spør jeg litt ekstra rundt dette. Et godt arbeidsmiljø og bra lønn er også viktige faktorer.

Powered by Labrador CMS