Får støtte for «nabokjerring»-utspill

PF-leder Arne Johannessen slår et slag for nabokjerringa. Det samme gjør en politibetjent i et leserinnlegg i Politiforum.

Publisert Sist oppdatert

Overfor Dagsavisen uttrykker Johannessen frykt for enkle og kjappe løsninger for å bedre samfunnssikkerheten etter 22. juli. I stedet mener han at folk må tørre å bry seg mer.

– Gro lanserte nabokjerringa i sin tid for å få fokus på at mennesker må tørre å bry seg, sier han.

– Når politiet ikke ble varslet eller selv fanget opp at en person fra Oslo etablerte seg på Rena for å drive gårdsbruk samtidig som han kjøpte masse kunstgjødsel, mener jeg det kan være på tide å reise spørsmålet om politiet er i ferd med å organisere seg bort fra publikum, og at avstanden mellom brukere og politi er blitt for stor, sier Johannessen til avisen.

I et leserinnlegg i august-utgaven av Politiforum, beskriver politibetjent Trond Staale Turtumøygard en fiktiv situasjon hvor en gjerningsmann blir avslørt før han rekker å sette planene sine ut i live.

«Politiet vet hva som rører seg i lokalmiljøet, og denne saken ble avdekket fordi vi registrerte uregelmessigheter», skriver han i leserinnlegget som kan leses i sin helhet her.

Powered by Labrador CMS