Årets leder i politiet: - Fantastisk hyggelig

Alf Holm, seksjonsleder for etterforskning i Nordland politidistrikt, ble overrasket med pris. 

Årets leder i politiet er Alf Holm, seksjonsleder for etterforskning i Nordland politidistrikt.
Publisert

Midt under politimesterparolen i Nordland politidistrikt, brøt politidirektør Benedicte Bjørnland, leder i Politiets Fellesforbund Unn Alma Skatvold, og leder i NPL Kjetil Ravlo inn via PC-skjermen, for å komme med en gladnyhet. Årets leder i politiet for 2023 er Alf Gunnar Holm, seksjonsleder for etterforskning i Nordland politidistrikt. 

Prisen deles ut av Politiets Fellesforund, og ble overlevert av Lars Reiersen, leder av PF Politilederne, som var til stede på Bodø politistasjon. 

Det ble en gledelig overaskelse for Holm, som ikke visste at han skulle motta årets pris. 

- Jeg fulgte med på parolen, og da Bjørnland kom inn i møtet gikk det fortsatt litt tid før jeg skjønte at prisen gikk til meg. Det er fantastisk hyggelig, sier han. 

Nominert av sine egne

Årets leder i politiet er nominert av sine ansatte på seksjonen. Å bli nominert av de man er satt til å lede gjør prisen ekstra verdifull for en leder.

Holm legger til at det er selve begrunnelsen fra medarbeiderne som har nominert ham, som han setter høyest. 

- Det er hyggelig å få et bilde og en gave, men det som står i nominasjonen medarbeiderne har sendt inn, er det jeg setter høyest. Det gir en fantastisk inspirasjon til å fortsette å være leder, sier han. 

- På sett og vis er det litt rart å få denne prisen, for jeg føler ikke at jeg gjør noe annet enn det som er naturlig, med de medarbeiderne jeg leder. Mine medarbeidere er opptatt av at vi skal dra lasset i lag, og at vi er inkluderende og tar vare på hverandre. Det gjør oss robuste, og gjør oss i stand til å tåle høyt arbeidspress, som vi har hele tiden. Med en sånn gjeng føler jeg at det er lett å være leder, sier han. 

Han forklarer at det til tider kan være en utakknemlig jobb å være leder, fordi man står i en spagat mellom arbeidspress og ressurser. 

- Men da er det flott at man ser at medarbeiderne har driven og ønsket om å bidra til at politiet når sine mål, for det er det det handler om. At vi gjør jobben vår på en sånn måte at innbyggerne er fornøyde med oss, sier Holm. 

Lars Reiersen, leder av PF Politilederne, forteller at de fikk inn over 50 nominasjoner til årets kåring. 

- Kandidatene og nominasjonene kvalitetssjekkes før de oversendes juryen, og de velger ut de ti som synes å være de beste kandidatene til selve jurymøtet. På jurymøtet snevres det ytterligere ned til tre kandidater, og blant disse tre finner man årets leder i politiet, sier Reiersen. 

- Å bli nominert av sine egne ansatte har en ekstra verdi for en leder som gjør at denne prisen blir ekstra spesiell, sier han. 

Dette er første gang prisen går til en leder i Nord-Norge. 

Høy faglig og etisk standard

«Årets leder fremstår som en leder med svært god relasjonell kompetanse. Han ønsker at medarbeiderne skal utvikle seg, men er tydelig på den enkelte medarbeider også har et selvstendig ansvar for utvikling», skriver juryen i sin begrunnelse. 

De ti toppfonalistene

Juryen fikk inn over femti nominasjoner. Av disse ble disse ti finalistene valgt ut. 

  • Odilia G. Togstad, 48 år. Seksjonsleder, sivil rettspleie Stjørdal, Trøndelag politidistrikt. 
  • Henning Reif Fossås, 52 år. Seksjonsleder, operasjonssentralen, Sør-Øst politidistrikt. 
  • Lill Heidi Tinholt, 50 år. Seksjonsleder, Etterforskning, Hønefoss, Sør-Øst politidistrikt. 
  • Alf Gunnar Holm, 48 år. Seksjonsleder, etterretning, forebygging og etterforskning, Bodø, Nordland politidistrikt. 
  • Lisbeth Aasheim Jahnsen, 48 år. Avsnittsleder, drapsseksjonen, FEE, Oslo politidistrikt. 
  • Lena Reif, 51 år. Driftsenhetsleder, FEE, Sør-Øst politidistrikt. 
  • Esther Klubben, 50 år. Seksjonsleder, etterretning. Felles enhet for etterforskning og etterretning, Vest politidistrikt. 
  • Kjerstin Wester, 58 år. Assisterende direktør, PIT. 
  • Trond Rune Sunde, 55 år. Seksjonsleder, hund, Sør Vest politidistrikt. 
  • Tone Ribe, 52 år. Avsnittsleder, Digitalt politiarbeid (DPA), Agder

Videre skriver de at årets leder holder en høy faglig og etisk standard, og innbyr til åpenhet og diskusjon i alle deler av enheten. «Han gir sine medarbeidere plass, lytter og inkluderer alle, og er en god rollemodell på alle måter. Årets leder er fremtidsrettet, og svært opptatt av at enheten tenker strategisk på de beste løsningene for fremtiden. Han er også opptatt av å bruke kompetansen og kapasiteten til eksterne samarbeidspartnere, og utnytte det felles ansvar vi har for at publikum skal få de beste tjenestene», skriver juryen. 

 De påpeker videre at Holm er løsningsorientert, og samarbeider svært godt både internt og eksternt. 

«Alle medarbeiderundersøkelser, tilbakemeldinger og resultater peker i retning av at han som leder gjør noe ekstraordinært i denne rollen!», konkluderer juryen. 

Juryen i Årets leder i politiet består av: 

  • Benedicte Bjørnland, politidirektør
  • Eirik Kristoffersen, forsvarssjef
  • Linda Lai, professor i ledelse, BI
  • Lillian Borge Bersaas, namsfogd, Vest politidistrikt 
  • Unn Alma Skatvold, forbundsleder PF. 

LES OGSÅ: 

Powered by Labrador CMS