Politidirektør Benedicte Bjørnland skal onsdag ettermiddag diskutere politireformen sammen med blant andre PF-leder Sigve Bolstad.

Politidirektøren hørte ingenting fra Støre: – Underlig

Politidirektør Benedicte Bjørnland reagerer på at partileder Jonas Gahr Støre ikke tok kontakt med henne før Arbeiderpartiet trakk sin støtte til politireformen.

Publisert

– Jeg hadde håpet at Arbeiderpartiet med deres ledelse hadde tatt kontakt med meg før de bestemte seg for å trekke støtten til politireformen, og jeg synes det er litt underlig at de ikke søkte kunnskap i Politidirektoratet først, sier Bjørnland i et intervju med VG.

– Da kunne vi fortalt dem hvor langt vi har kommet, hva vi jobber med og hva som er fremtidsbildet. Det handler om å møte morgendagens utfordringer, fortsetter hun.

I 2015 ønsket Arbeiderpartiet politireformen velkommen, og partiet var en del av stortingsforliket sammen med Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Lørdag varselet imidlertid Ap-leder Jonas Gahr Støre at de ikke lenger kan støtte reformen

Støre sa da at Ap har ventet på vedtatte forbedringer, men at disse forbedringene ikke har kommet. Partilederen mener norsk politi har utviklet seg i feil retning.

LES OGSÅ: Støre: Politireformen er underfinansiert

Peter Frølich, stortingsrepresentant og justispolitisk talsperson for Høyre, kaller Støres avgjørelse for et «useriøst velgerfrieri» i et innlegg i VG, mens Senterpartiets Jenny Klinge skriver i Nationen at «det er bra at Ap endelige har tatt realitetene innover seg, til tross for at denne innsikten kom i seneste laget».

Politidirektør Bjørnland sier til VG at hun kjenner igjen at ikke alt er på plass i forbindelse med politireformen, men påpeker at det tar tid med en omfattende og tung statlig reform.

Hun deltok onsdag i en debatt om cybersikkerhet under Arendalsuka. Senere i dag skal hun diskutere politireformen sammen med blant andre justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund.

Arne Guddal, innsatslederen i Sør-Øst politidistrikt som flere ganger har uttalt seg kritisk om politireformen, skal også delta i debatten.

LES OGSÅ: Kallmyr svarer Klinge: Ikke fått tilbakemeldinger om fryktkultur

Powered by Labrador CMS