Politifolk i Afghanistan. Bildet er tatt i 2019.
Politifolk i Afghanistan. Bildet er tatt i 2019.

Alt personell fra norsk politi er ute av Afghanistan

Ansatte i politiet har arbeidet med å avklare identiteten til de som har blitt evakuert.

Publisert

Justisdepartementet bekrefter overfor Politiforum at alt norsk personell, inkludert personell fra politiet, er ute av Afghanistan. Tidligere i august ble ansatte i politiet sendt til flyplassen i Kabul i Afghanistan for å bidra i evakueringsarbeidet.

Der har de arbeidet med å avklare identiteten til de som har blitt evakuert til Norge.

Evakueringsarbeidet ble ledet av Utenriksdepartementet, i tett samarbeid med andre departementer, Forsvaret, politiet, utlendings- og helsemyndighetene, barnevernet, Bufetat, IMDI og Ullensaker kommune. De har også hatt tett samarbeid med allierte og georgiske myndigheter.

Torsdag skrev regjeringen i en pressemelding at Norge i en krevende og intens operasjon de siste to ukene så langt hadde evakuert nærmere 1000 personer fra Kabul. Blant dem som har kommet til Norge er det over 400 norske borgere og personer med tilknytning til Norge, i tillegg kommer lokalt ansatte afghanere og deres familier, og en gruppe personer som har tilknytning Forsvaret. Norge har også gitt assistert utreise til andre afghanske borgere som har spesielt behov for beskyttelse.

I dag skriver også Forsvarsdepartementet i en pressemelding at det norske feltsykehuset avsluttet sin innsats på flyplassen i Kabul i dag, og at alt personell fra Forsvaret nå er ute av Afghanistan og på vei hjem til Norge.

Powered by Labrador CMS