Politi ved stedet der det ble avfyrt varselskudd før pågripelsen av en mann med kniv som truet og angrep politiet.

Varselskudd avfyrt mot mann som angrep politiet med kniv i Lier

Politiet løsnet varselskudd mot en mann som angrep politiet med kniv i Lier tirsdag ettermiddag. Mannen ble skadd under pågripelsen, hvor det ble brukt pepperspray og hund.

Publisert Sist oppdatert

Operasjonsleder Trond-Egil Groth i Sørøst politidistrikt opplyser til NRK at mannen ble skadd av en politihund under pågripelsen.

Ingen andre ble skadd. Pågripelsen skjedde ved Fosskvartalet, kommunesenteret i Lier sentrum.

– Vi skulle bistå helsevesenet på en velferdssjekk da patruljen ble truet og angrepet av en mann med kniv. Patruljen måtte til slutt skyte varselskudd. Personen, en lokal mann i 30-årene, er pågrepet, tvitret politiet.

Spray og hund

Politiet fikk kontroll på mannen ved å bruke pepperspray og tjenestehund. Ifølge politiet ble han lettere skadd.

– Han er sett til av ambulansepersonell og overtatt av helsevesenet. Så vil det bli tatt fortløpende vurdering på hva som skjer videre, sier Groth til Drammens Tidende.

Fosskvartalet ligger i Lierbyen og fungerer som kommunesenteret i Lier kommune, med blant annet bibliotek, politi, butikker og andre tjenester.

– Vi har sperret av hele området og etterforsker hendelsen blant annet ved å ta vitneavhør, opplyste Sørøst politidistrikt tirsdag kveld.

Sperringer

Ifølge Drammens Tidende ble blant annet bankkvartalet, leiligheter, DNB, et treningssenter og biblioteket sperret av etter episoden.

En rekke personer ble vitne til det hele og ble avhørt av politiet.

– Det er et treningssenter like ved der det skjedde. Flere skal ha filmet hendelsen, så vi ønsker å komme i kontakt med dem for å sikre bevis, sier Groth.

– Veldig dramatisk

Ifølge VG, som også har publisert en video fra hendelsen, ble mange personer vitner til hendelsen, som beskrives som «veldig dramatisk».

– Vi så at han gikk mot politiet med en kniv, så begynte han å stikke hull på dekkene til politibilen. Det var veldig kaotisk, sier et vitne til avisen.

«Gjerningspersonen er personen vi skulle bistå helsevesenet med en velferdssjekk på. Han er lokal, i 30-årene og i beskjeden grad kjent av oss. Han fremstår lettere skadet. Vi undersøker nå hans leilighet,foretar rundspørring, sikrer "åstedet" og avhører vitner-ingen andre skadet», skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Powered by Labrador CMS