FRA PLANLEGGING TIL BYGGING: Dette bildet er fra da Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (lengst til høyre) tok med seg en Høyre-delegasjon til Magnormoen i 2020 for å vise fram planene om en felles norsk-svensk politistasjon på Magnormoen. Stortingsrepresentant Anna Molberg (H, fra venstre), daværende leder i justiskomiteen, Peter Christian Frølich (H), politistasjonssjef Gjermund Thoresen i Kongsvinger, og politisjef i Eda/Arvika, Jonas Wendel, var også med på orienteringen for snart tre år siden.

Tommel opp for ny politistasjon

Nå er den norske reguleringsplanen for den planlagte grensepolitistasjonen på Magnormoen i Innlandet godkjent. Det skriver lokalavisa Glåmdalen.

Publisert Sist oppdatert

Godkjenningen betyr at byggingen trolig kan sette i gang etter sommeren.

Arbeiderpartiordfører i Eidskog kommune Kamilla Thue, skal ifølge avisa kalt den enstemmige godkjenningen av forslaget til reguleringsplan for en milepæl.

Tomta ble kjøpt allerede i 2018, og norsk politi er allerede på plass i midlertidige lokaler på svenskegrensa.

– Nå har vi gjort alt vi kan for å legge til rette for en etablering som Norge og Sverige vil ha stor nytte av i bekjempelsen av grensekriminalitet, understreker Eidskog-ordføreren til Glåmdalen.

Anbefalt av Politidirektoratet

Allerede i 2021 anbefalte Politidirektoratet en felles norsk-svensk politistasjon i en rapport til Justis- og beredskapsdepartementet.

Juni i fjor åpnet justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) den nye midlertidige politistasjonen på grensa mellom Eidskog i Norge og Eda i Sverige. Hun sa da til NRK at en permanent løsning på politistasjonen var noe de jobbet med.

– Vi skal jobbe videre med rammene for en permanent løsning på politistasjonen, og da må vi også se på regelverksutfordringene knytta til dette, sa Mehl til statskanalen.

VIL FORHINDRE KRIMINALITET: Innlandet har med sine 36 grenseoverganger over halvparten av grenseovergangene i Norge. Ved å ha både svensk og norsk politi under samme tak skal man bli bedre til å samarbeide og forebygge kriminalitet ved grensa.
Powered by Labrador CMS