Politiforum tester:

En trøye som ikke klamrer seg fast på kroppen som plastfolie

I denne testen rettes fokuset mot superundertøy under aktivitet, og ikke minst når det er varmt. Veldig varmt.

Publisert Sist oppdatert

I vinterhalvåret er det i all hovedsak enkle prinsipper som gjelder for å holde varmen. Lag på lag, inkludert vindtetthet. I sommerhalvåret er det motsatt, og jeg har i mange år lett etter det beste alternativet for å transportere fukt, øke komfort, hindre kløe og følelsen av å «få luft».

Den gode, gamle nettingtrøya har blitt laget i alle slags farger, størrelser og materialer, og til mange bruksområder. I mitt tilfelle, har jeg valgt Brynjes Super Thermo. Mye av hemmeligheten bak denne trøya er materialet polypropylene – en lett, syntetisk kunstfiber som ligner mye på polyester. Det er sterkt og bestandig, transporter fuktighet svært godt og har et fuktighetsopptak oppgitt å være imponerende 5 prosent. Til sammenligning har ull et fuktighetsopptak på hele 1600 prosent, målt i prosent av tørrvekten på tøyet.

Pluss og minus

PLUSS: Imponerende fuktighetsopptak.

MINUS: Mister fort passformen når trøya utvider seg.

Dette imponerende opptaket kommer til sin rett i aktivitet med mye svetting. De siste ukene har min trøye vært med på en fire mils sykkeltur, halvannen mils løpetrening og ikke minst på jobb under vest i over 25 varmegrader. Det er nettopp i disse situasjonene jeg ønsket meg en trøye som ikke klamrer seg fast på kroppen som plastfolie, og her leverer Brynjes Super Thermo. Den oppleves som luftig og klør ikke mot varm, svett hud.

Det siste tillegger jeg prinsippet bak nettingen, som baserer seg på færrest mulig kontaktpunkter mot huden, og luftlommene som gir både ventilasjon og isolasjon. Prinsippet gjelder både når man beveger seg og når man er i ro. Fordelen med netting kontra vanlig, tettstrikket undertøy er at den fungerer godt i begge tilstander.

Fakta

Pris: 499 kroner

Vekt: 120 gram

Materiale: 100% polypropylene

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Passformen som i starten er tight og fin, endrer seg dessverre mer enn ønskelig. Jeg synes faktisk dette skjer ganske tidlig og uavhengig av vask. Det er likevel det eneste jeg kan sette fingeren på når det gjelder dette produktet.

Trøya kommer også i kortermet versjon og med ulike farger som blå, grønn og hvit. Etter ei skikkelig treningsøkt, lukter den ikke noe bedre enn treningstøy av annet materiale. Overraskelsen er hvor mye lukt som setter seg. Der mye annet materiale fortsatt lukter etter en vask, blir denne trøya mer eller mindre kvitt all lukt på vanlig, anvist vask.

Dette er en trøye som er overlegen alt jeg tidligere har brukt – så bra er den, at jeg i testperioden har bestilt ytterligere tre identiske trøyer.

Les flere tester her.

Powered by Labrador CMS