Politiforum tester:

Van(n)skelig å ikke like

Lite er mer frustrerende enn lunken og flat smak på vannet. Det er ikke noe problem med denne drikkeflaska.

Publisert

Daglig ser jeg knapt en kollega som ikke bærer med seg drikkeflaske med vann i en eller annen utgave. Vann har blitt dyrt, og hvor viktig er det ikke da at de dyrebare dråpene holder på rett temperatur og med god kvalitet?

For meg er dette essensielt. Jeg skal være ærlig på at det er lite som er så frustrerende som lunken og flat smak.

Jeg ønsket å dukke ned i de svært mange drikkeflaskene på markedet og med det teste ut den ultimate flasken hvor kald drikke forblir kald lenge…

Valget falt på Hydro Flask. Bonusen, i tillegg til flaskens kuldegaranti, er at den har samme lovnad om å holde kaffe, te og kakao varm også. Dog ikke like lenge.

Flasken har et temperaturskjold som gjør at produsenten garanterer kald drikke i opptil 24 timer, og varm drikke i opptil 12 timer. Begge er prøvd ut, men på grunn av sesongen vi er inne i, er fokuset mitt på det kalde. Mye av hemmeligheten bak dette skjoldet er doble vegger med vakuum.

Fakta

Produsent: Hydro Flask

Utlånt av: Milrab

Volum: 621 ml

Pris: 389 kroner

I min test benyttet jeg meg av allerede iskaldt vann og i miljøet 20 grader (innendørs, skygge) og 35 grader (utendørs, sterkt sollys).

Jeg valgte å gi terningscore, hvor 6 er iskaldt og tipp topp, mens 1 er det motsatte.

I innendørstesten, med cirka 20 grader, var flaskens innhold etter 24 timer på terningkast 5 av 6. Vannet smakte godt, og var mer eller mindre like kaldt. Og i det vi passerte døgnet, hadde jeg åpnet flaskekorken 6 ganger for å sjekke status. Jeg tar for gitt at det er med på å senke temperaturen noe.

Pluss og minus

Pluss: Holder det den lover til en billig penge.

Minus: Hva skal man si - er dette den perfekte vannflasken?

Først etter 38 timer begynte jeg å merke at terningen rullet til 3, og at kulden sakte men sikkert forlot skjoldet og smaken ble forringet. Det var sikkert dårlig prioritert av meg, men en av dagene var det 35 grader i sola på verandaen, og med skyfri himmel burde jeg nok gjort alt annet enn å se på ei flaske. Men det gjorde jeg.

Etter 6 timer var flaskens ytre glovarm, og nesten litt vond å holde i. Men innholdet var imponerende kaldt, til terningkast 6. Da de 12 timene hadde gått, hadde jeg flyttet flasken etter sola for å fortsette å eksponere flaska for sterk varme og sollys. Status ble terningkast 4, men fortsatt på et nivå hvor det var godt med en munnfull etter denne hete dagen. Også her var korken tatt av 6 ganger i løpet av perioden.

Hydro Flask kommer i svært mange størrelser, farger og med ulike spesialfunksjoner. Som for eksempel hurtigtut istedenfor bunnsolid kork. Den annonseres som rustfri og med fargebelegg på eksteriøret som skal holde lenge. Den fremstår som en robust og kul kvalitetsflaske i alle ledd.

Jeg tok meg friheten til å lese andre brukeres meninger, både fra inn- og utland. Ikke overraskende blir mange imponert, mens kun en liten prosentandel slaktet produktet. Det skyldtes da eksempelvis feil med en kork som lekket, bulk i skjoldet eller rett og slett misnøye på grunn av smak og behag.

Jeg har allerede sørget for innkjøp av Hydro Flask i flere varianter, og kan anbefale den på det sterkeste til Politiforums lesere.

Les flere tester her.

LES OGSÅ: Ei uventet natt ute blir noe helt annet hvis man kan krabbe inn i en slik vindsekk

Powered by Labrador CMS