Politiforum tester:

Fleksibel turkamerat

Brynjes nye turbukse er ikke perfekt, men treffer likevel godt på det meste.

Publisert

Det er lett å gå seg vill i turbuksejungelen når du leter etter den perfekte buksa akkurat for deg. Utvalget av produsenter og modeller er enormt, og det er krevende å velge. Buksa må jo sitte bra, den må være komfortabel å ha på seg, ha de rette funksjonene for din bruk, og helst ikke sprenge budsjettet ditt heller.

Å treffe på alle disse kravene gjør heller ikke Adventure Softshell Pants fra Brynje, for dette er en kostbar bukse. Men den er god, og er ifølge produsenten laget for å vare, noe som er et stort pluss fra et bærekraftsperspektiv.

Fakta

Produsent: Brynje

Vekt: 380 gram

Pris: 3499 kroner

Brynjes Adventure Softshell Pants er – som navnet mer enn antyder – en turbukse av mykt, tolags softshell-materiale, noe som gjør buksa svært behagelig å ha på. På innsiden av leggene, knærne, rumpa og øverste del av lårene, er softshell-materialet erstattet av grovt og ekstra slitesterkt kevlarstoff. Forsterkningen gjør at du ikke er redd for å plante rumpa i ei steinur eller sette deg ned på knærne for å fyre i bålet – kevlarstoffet bidrar sånn sett utvilsomt til lengre levetid for buksa.

Den litt ru følelsen stoffet gir på knærne føles litt uvant når du tar på deg buksa for første gang – uten stillongs, vel å merke – men etter et par gangers bruk blir du vant til det. At kevlar-stoffet har god stretch, bidrar også til den helhetlige komfortfølelsen.

Pluss og minus

PLUSS: Fleksibel og lett å tilpasse.

MINUS: Gjør et stort innhogg i klesbudsjettet, men er laget for å vare.


Buksa er både vann- og vindavstøtende. Vi har ikke fått testet den i kraftig nedbør, men i sterk vind på 1100 meters høyde viste den god motstandskraft. Tilsvarende satte vi pris på sjenerøs ventilasjon på utsiden av både legger og lår når sola stekte.

Turbuksa klarer det kunststykket å føles både lett og robust på samme tid. Passformen på herremodellen som vi har testet, er god – vårt testeksemplar i størrelse M satt bra på en gjennomsnittlig mann på 180 centimeter. At livvidden enkelt kan justeres inn og ut med borrelås, er et pluss. Mykt fleece-stoff på innsiden av livet bidrar også til at turbuksa er god å ha på seg.

I tillegg til overnevnte funksjoner kan du justere vidden på buksebeina med stropp og knapper. Stretchen i kevlar-stoffet gir ekstra fleksibilitet hvis ingen av de tre knappene matcher omkretsen på leggene eller turskoene dine. Det er også et pluss at gamasj-hempen nederst på buksebeinet ligger trygt inni en egen liten lomme når den ikke er i bruk, slik at den ikke hekter seg fast i ting den ikke skal. Det har vært et irritasjonsmoment på andre turbukser.

Turbuksa kommer med fire lommer, alle med glidelås og god størrelse, som du kan fylle med det du måtte ha behov for å bære på deg. Lommene øverst på låret er imidlertid ikke veldig godt egnet til litt tyngre og litt større greier – som for eksempel en mobiltelefon. Det føles fort litt klumpete å bære rundt på.

Vi kunne nok også ønsket oss et større fargeutvalg. At buksa kun kommer i koksgrå, har nok sammenheng med Brynjes filosofi om å lage tidløse klær som varer, men vi tror det ville vært tilfelle også for blå- eller grønnfargede turbukser.

Snevert fargeutvalg, høy pris og noen lommeutfordringer, er imidlertid for små bemerkninger å regne for Brynjes Adventure Softshell Pants. Buksa leverer både på passform, komfort og funksjoner, er fleksibel til å takle forskjellig vær og føreforhold, og sannsynliggjør at den kommer til å leve opp til sin annonserte holdbarhet. Har du råd, er derfor dette en god turbukse å investere i.

Les flere tester her.

Powered by Labrador CMS