Skuddramaet i Stavanger: Gisseltaker avfyrte fem skudd

Gisseltakeren, som ble skutt av politiet i Stavanger i fjor, var i besittelse av en revolver konstruert for patroner med gummikuler. Det ble funnet fem avfyrte patronhylser fra våpenet. 

TRUFFET I VESTEN: Søndag 22. oktober ble en polititjenestemann truffet av et skudd, under en skuddveksling med en gisseltaker. Skuddet traff tjenestemannens skuddsikre vest, og han ble ikke alvorlig skadd. Gisseltakeren ble skutt og drept under aksjonen.
Publisert Sist oppdatert

Gisseltakeren, som ble skutt av politiet i en skuddveksling 22. oktober i fjor, var i besittelse av en revolver konstruert for å skyte patroner med elastiske gummikuler. Det kommer fram i en pressemelding fra Spesialenheten. 

Hendelsen oppsto etter at en mann i 40-årene først stakk av fra en trafikkulykke. Mannen tok deretter sjåføren i en tilfeldig bil som gissel. Det oppstod til slutt en skuddveksling, hvor gisseltakeren ble drept, og en polititjenestemann ble truffet av et skudd i brystet. Skuddet traff den skuddsikre vesten. 

Dette var første gang en norsk politimann har blitt truffet av skudd på åtte år. Også gisselet ble truffet av et skudd, men ble lettere skadd. 

– I revolveren er det funnet fem avfyrte patronhylser. Revolveren er løyvepliktig, regnet som et skytevåpen etter våpenloven, og ikke å regne som et luft-/airsoftvåpen, skriver Spesialenheten. 

Undersøkelser som er gjennomført i forbindelse med obduksjonsrapporten, tyder på at avdøde var ruset under hendelsen. 

Totalt avfyrte politiet 14 skudd mot gisseltakeren. 

– Én politibetjent avfyrte ni skudd med pistol, og én politibetjent avfyrte fem skudd med maskinpistol (MP5). Samtlige skudd traff avdøde. Ifølge obduksjonsrapporten var flere av skuddene hver for seg og/eller i sammenheng dødelige, skriver Spesialenheten. 

LES OGSÅ: Skytehendelsen i Stavanger: Politiet oppretter ny trusselsak

Powered by Labrador CMS