Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), og Jonas Gahr Støre, den gang ikke statsminister, under Pride-paraden i 2019.

Raymond Johansen ber politiet snu om uniformsnekt

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo ber politiet snu og tillate uniform i Pride-paradene. Hvis ikke må justisministeren på banen, sier han.

Publisert

Som Politiforum skrev tidligere i dag, har Politidirektoratet bestemt at politifolk ikke får gå i uniform i Pride-parader.

Flere har reagert sterkt mot forbudet, deriblant politiets Pride-nestor Bård Stensli.

– Det er trist. Jeg har lagt ned nesten 20 år med arbeid og energi for dette, sier han til Politiforum.

Nå kommer også Oslos byrådsleder på banen.

– Dette bør de tenke over dette en gang til. En av begrunnelsene er at politiet kan være et angrepsmål. Når de sprer slikt, må de tenke hvilke signaleffekt de gir, sier Johansen til VG.

– De har gått uniformert i Pride-parader siden 2005. 25. juni i fjor skjedde det et terrorangrepet mot London Pub i fjor, som traff de skeive miljøet dramatisk. Jeg mener det er et uklokt vedtak av Politidirektoratet, sier han.

Johansen sier at hvis ikke politiet snur, må justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vurdere saken.

Mehl sa tidligere i dag at hun er kjent med at det er ulike syn på saken i skeive miljøer.

– Jeg forutsetter at politidirektøren har hatt god dialog med og lyttet nøye til disse miljøene før hun tok avgjørelsen. Jeg håper politifolk som ønsker det, fortsatt vil velge å delta aktivt i Pride og skeive arrangementer i hele Norge, sa Mehl til NTB.

Powered by Labrador CMS