Essostasjonen hvor to unge menn i oktober 2022 ble slått med knyttnever og batong. En politibetjent er tiltalt for vold, etter at han gikk løs på to unge menn med knyttnever og batong på Kongsberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Politivoldssaken på Kongsberg: Anmelder politiet for falsk forklaring

Mennene som ble slått av politiet på Kongsberg sist høst, anmelder politiet for falsk forklaring, falsk anmeldelse, sletting av bevis og grov vold.

Publisert Sist oppdatert

Advokatene til de tre mennene mener politibetjentene som var på stedet, har sluppet for billig unna. Spesialenheten har tiltalt en politibetjent.

– Det er ingen tvil om at flere burde vært tiltalt, og at politiet foreløpig har sluppet billig unna, sier advokat Morten Kjensli til Dagbladet.

Episoden skjedde ved Esso-stasjonen i Kongsberg sentrum i oktober i fjor. En politimann er tiltalt for å ha lagt en mann i bakken og slått ham gjentatte ganger i hodet og på kroppen med knyttet neve. Det hele ble fanget opp på en overvåkingsvideo som nylig ble kjent.

– Alle de involverte tjenestemenn og tjenestekvinner har åpenbart samordnet sine forklaringer for å nedskalere alvoret i sine handlinger, skriver Kjensli i anmeldelsen ifølge avisen.

Advokat John Christian Elden, som representerer politibetjenten som allerede er tiltalt, sier til avisen at Kjensli er litt sent ute.

– Politimesteren anmeldte forholdene mot min klient allerede i november, og Spesialenheten har blant annet vurdert om det ble skrevet bevisst uriktige rapporter. De har konkludert med at dette ikke skjedde og understreker det i påtalevedtaket, sier Elden.

Powered by Labrador CMS