Illustrasjon: Dette er den nye arbeidsskjorta for det operative politiet.

Her er politiets nye arbeidsskjorte

- Tekstilet er laget av resirkulert polyester, økologisk bomull og polyester lycra T400, som bidrar til å transportere fuktighet unna kroppen, sier seksjonsleder Elisabeth Stø Flatla i PFT. I tillegg er det slutt på slips for operativt politi.

Publisert

Over flere år har operativt politi etterlyst bedre og mer praktiske arbeidsskjorter.

Noe av kritikken har gått på at de langermede skjortene er for varme og ikke egner seg til vekslende ute- og innearbeid.

Gjennom innlegg som «Hvorfor skal vi som operative bruke skjorte og slips?» har vi fått høre om noen av utfordringene med politiskjortene.

Nå er forhåpentligvis disse problemene en saga blott.

De nye skjortene skal transportere bort fuktighet fra kroppen.

For i disse dager rulles de nye arbeidsskjortene ut i politidistriktene.

– Politiet får nå en ny og mer funksjonell arbeidsskjorte, tilpasset sin operative arbeidshverdag, sier seksjonsleder Elisabeth Stø Flatla for uniformer og bekledning i PFT.

Transporterer bort fuktighet

Stø Flatla forteller at den nye skjorta er utviklet spesielt for politiets operative tjeneste og skiller seg fra den eksisterende velkjente lyseblå skjorta i både farge og kvalitet.

– Endringen gjør at politiuniformen får et nytt uttrykk, fortsetter hun.

Fargen på den nye arbeidsskjorta er sort med blåskjær, og som harmonerer med den øvrige operative uniformen.

– Skjorta er produsert i et fleksibelt og holdbart tekstil som er spesielt utviklet for det norske politiet. Tekstilet er laget av resirkulert polyester, økologisk bomull og polyester lycra T400 som bidrar til å transportere fuktighet unna kroppen, fortsetter Stø Flatla.

Slipper slips

Med de nye arbeidsskjortene er det slutt på slips.

Videre forteller Stø Flatla at mekanisk stretch og ripstop skal gjøre skjorta mer komfortabel.

I tillegg har skjorta oppbrettbare ermer og praktiske lommer på bryst og erm, samt button down-krage.

– Endringen er blant annet basert på HMS-vurderinger og har vært et ønske fra de operative i mange år. Brukere fra distrikter og enheter har bidratt i testing av den nye skjorta. De fremhever blant annet fleksibiliteten med de oppbrettbare ermene som en god forbedring og er glade for å slippe slips i operativ tjeneste, avslutter Stø Flatla.

De velkjente lyseblå skjortene vil fortsatt være i bruk i politiets administrative funksjoner, i såkalt tjeneste antrekk 1 (T1).

Powered by Labrador CMS